Kuracie rizoto so slovenskou ryžou

Hodnotenie (4.1/5)
11
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 4759
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Kuracie prsia
1 KS Cibuľa
200 g Mrazená zelenina
100 g Slovenská ryža
0.5 dl Olej slnečnicový
1 štipka Soľ
1 štipka Červená paprika sladká
1 štipka Čierne korenie mleté
100 g Eidam tehla
Postup prípravy pre Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
  1. 1

    Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.

  2. 2

    Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

  3. 3

    Kto nemá rád mäso, tak je perfektná slovenská ryža pripravená len so zeleninou rôzneho druhu a kombinácie s pridaním bazalky a oregána.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Rybacia nátierka
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Sex na tanieri ako výborný koláč
Bravčové karé na horčicovej omáčke so zeleninou
Tvarohové šišky
Pečené bravčové líčka, špenát a smotanové knedličky
Strieborný losos a Batatové pyré
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Zeleninový vývar
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf