Kuracie rizoto so slovenskou ryžou

Hodnotenie (4.3/5)
15
Čas prípravy
45 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 5483
02.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
300 g Kuracie prsia
1 KS Cibuľa
200 g Mrazená zelenina
100 g Slovenská ryža
0.5 dl Olej slnečnicový
1 štipka Soľ
1 štipka Červená paprika sladká
1 štipka Čierne korenie mleté
100 g Eidam tehla
Postup prípravy pre Kuracie rizoto so slovenskou ryžou
  1. 1

    Na rozohriatom oleji si speníme cibuľku. Pridáme na kocky nakrájané kuracie prsia, ktoré z prudka opražíme. Keď má mäsko bielu farbu zo všetkých strán, pridáme mrazenú zeleninu, osolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 - 20 minút najprv vo vlastnej šťave, neskôr podľa potreby podlievame vodou. Tesne pred odstavením, dolejeme trocha viac vody a necháme prevrieť. Je lepšie ak je tam kúsok šťavy, potom rizoto nie je také suché.

  2. 2

    Slovenskú ryžu si opražíme na rozohriatom oleji. Jemne osolíme a pražíme ju za stáleho miešania, kým nemá hnedastú farbu. Potom ju zalejeme vodou (asi 1cm vody nad) a necháme dusiť. Keď máme všetko pripravené, spolu to dobre rozmiešame. Nabrané rizoto na tanieri posypeme nastrúhaným syrom a podávame.

  3. 3

    Kto nemá rád mäso, tak je perfektná slovenská ryža pripravená len so zeleninou rôzneho druhu a kombinácie s pridaním bazalky a oregána.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčové karé na prírodno so zeleninou a tarhoňou
Kuracie na smotane
Bravčové medailónky v slaninke
Maďarský guľáš inak
Kuracie prsia na olivách a paradajkách
Cisárske trhance inak
Skvelý koláč Dvojfarebná kocka
Syrová roláda s kuracími prsiami a hubami
Rýchly linecký koláč
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf