Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400 g | Kuracie prsia |
50 g | Syr cheddar |
150 ml | Smotana na šľahanie |
1 KS | Vajce slepačie |
2 PL | Múka hladká |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Sušený cesnak |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
1 dl | Olej |
Umyté a očistené kuracie prsia si nakrájame na menšie plátky. Jemne ich osolíme, okoreníme a trocha posypeme sušeným cesnakom.
Pripravíme si cestíčko a to tak, že do väčšej misky si na hrubšej strane stúhadla nastrúhame syr. Pridáme hladkú múku, smotanu, vajíčko a štipku soli. Dobre to celé rozmiešame. Syr a vajíčko nám hmotu krásne spojí, takže pripravené mäsko môžeme obaľovať v cestíčku. Hneď po obalení ho vkladáme do rozohriateho oleja, kde ho vypražáme z oboch strán.