Švédske mäsové guľky

Hodnotenie (4/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 1411
01.06.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso (ideálne hovädzie)
150 ml Smotana na varenie
1 KS Cibuľa
1 KS Vajce slepačie
1 hrsť Strúhanka
2 KS Zemiaky (varené a pretlačené)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
250 mlSladká smotana
150 mlHovädzí vývar
 Citrónová šťava (z 1 citrónu)
1 ČLSolamyl
1 štipkaSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Švédske mäsové guľky
  1. 1

    Ingrediencie na mäsové guľky spolu dobre zmiešame, vypracujeme a urobíme malé guľôčky ako orech. Opečieme na oleji, ja som dala aj kúsok masla, nezhorí keď je s olejom a lepšie chutia.

    foto receptu
  2. 2

    Medzí tým si pripravíme omáčku. Prevaríme šľahačku, vývar, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a zahustíme solamylom.

  3. 3

    Opečené guľky vložíme do omáčky, prehrejeme. Výpek zalejeme troškou vody a pridáme cez sitko do omáčky. Pridá chuť. Do omáčky môžeme dať ešte aj huby alebo na tanier brusnice.

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Koláč z kyslého mlieka
Kuracie nugetky v kukuričných lupienkoch
Kuracie prsia na prírodno, ryža a mrkvový šalát
Zapekaná ryža
Špenátový prívarok s vajcom
Zemiakové placky plnené kuracím mäsom
Špagety s hlivou a mrkvový šalát
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Cuketové rezy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf