Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Mleté mäso (ideálne hovädzie) |
150 ml | Smotana na varenie |
1 KS | Cibuľa |
1 KS | Vajce slepačie |
1 hrsť | Strúhanka |
2 KS | Zemiaky (varené a pretlačené) |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
250 ml | Sladká smotana |
150 ml | Hovädzí vývar |
  | Citrónová šťava (z 1 citrónu) |
1 ČL | Solamyl |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
Ingrediencie na mäsové guľky spolu dobre zmiešame, vypracujeme a urobíme malé guľôčky ako orech. Opečieme na oleji, ja som dala aj kúsok masla, nezhorí keď je s olejom a lepšie chutia.
Medzí tým si pripravíme omáčku. Prevaríme šľahačku, vývar, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a zahustíme solamylom.