Švédske mäsové guľky

Hodnotenie (4/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Švédske mäsové guľky
videní 1086
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Mleté mäso (ideálne hovädzie)
150 ml Smotana na varenie
1 KS Cibuľa
1 KS Vajce slepačie
1 hrsť Strúhanka
2 KS Zemiaky (varené a pretlačené)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
250 mlSladká smotana
150 mlHovädzí vývar
 Citrónová šťava (z 1 citrónu)
1 ČLSolamyl
1 štipkaSoľ
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Švédske mäsové guľky
  1. 1

    Ingrediencie na mäsové guľky spolu dobre zmiešame, vypracujeme a urobíme malé guľôčky ako orech. Opečieme na oleji, ja som dala aj kúsok masla, nezhorí keď je s olejom a lepšie chutia.

    foto receptu
  2. 2

    Medzí tým si pripravíme omáčku. Prevaríme šľahačku, vývar, osolíme, okoreníme, pridáme šťavu z citróna a zahustíme solamylom.

  3. 3

    Opečené guľky vložíme do omáčky, prehrejeme. Výpek zalejeme troškou vody a pridáme cez sitko do omáčky. Pridá chuť. Do omáčky môžeme dať ešte aj huby alebo na tanier brusnice.

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Syrová polievka s brokolicou a šampiňónmi
Fazuľky na smotane
Špenátová polievka so smotanou
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Zemiakové placky plnené Hermelínom
Veľkonočná hrudka - videorecept
Syrové rezne s cibuľkovými zemiakmi
Kapustnica s domácou klobásou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf