listok
Mária Fiľakovská

Porcií 7
Minút 50
Náročnosť Nízka

(4.88 / 5)
Videné: 16 634 x
Škvarkové pagáče

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  • Krok 2.

    Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.

  • Krok 3.

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.

  • Krok 4.

    Po poslednom nakysnutý cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm a vykrajujeme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať rascou, soľou, sezamom. Pečieme približne 20 minút na 200°C. Oškvarkové pagáče sú na svete :) Dobrú chuť

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept