Škvarkové pagáče

Hodnotenie (4.9/5)
7
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 7 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 4009
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
50 g Palmarín
200 ml Mlieko polotučné
2 KS Vajce slepačie
0.5 KS Droždie
1 ČL Cukor kryštálový
2 ČL Soľ
200 g Oškvarky mleté
Postup prípravy pre Škvarkové pagáče
  1. 1

    Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  2. 2

    Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.

    foto receptu
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.

    foto receptu
  4. 4

    Po poslednom nakysnutý cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm a vykrajujeme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať rascou, soľou, sezamom. Pečieme približne 20 minút na 200°C.

    foto receptu
Zdroj: radvarim.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Táto cesnačka vás vylieči zo všetkého
Smažená niva s anglickou slaninou
Plnená paprika
Zeleninovo-kurací špíz so zemiakmi
Medový krémeš špeciál
Kurací srnčí chrbát
Čevapčiči
Domáci chlebík bez kysnutia
Cviklové placky s ricottou
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf