Škvarkové pagáče

Hodnotenie (4.9/5)
8
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 7 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 6361
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
50 g Palmarín
200 ml Mlieko polotučné
2 KS Vajce slepačie
0.5 KS Droždie
1 ČL Cukor kryštálový
2 ČL Soľ
200 g Oškvarky mleté
Postup prípravy pre Škvarkové pagáče
  1. 1

    Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  2. 2

    Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: radvarim.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia v cestíčku so smotanovými zemiakmi
Španielsky vtáčik trochu inak
Čerešňový koláč s čokoládou a syrom
Kuracie na paprike s haluškami
Mäkkučké linecké koláčiky
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
Jánošíkov tanier
Kuracie mäso s ryžou a hranolkami
Sójové kocky so zeleninou, zemiačiky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf