Škvarkové pagáče

Hodnotenie (4.8/5)
5
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 7 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Škvarkové pagáče
Kuchár/ka: Mária
videní 2525
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Múka polohrubá
50 g Palmarín
200 ml Mlieko polotučné
2 KS Vajce slepačie
0.5 KS Droždie
1 ČL Cukor kryštálový
2 ČL Soľ
200 g Oškvarky mleté
Postup prípravy pre Škvarkové pagáče
  1. 1

    Do misky preosejeme múku. V strede si urobíme jamku, do ktorej vylejeme trocha vlažného mlieka. Pridáme cukor, rozdrobíme droždie a jemne vidličkou rozmiešame. Zakryjeme a necháme vykysnúť kvások.

  2. 2

    Neskôr, keď už máme kvások urobený, pridáme 1 vajce, soľ, zvyšné vlažné mlieko, roztopený a mierne vychladnutý palmarín a cesto miesime, kým ho nemáme pekne vypracované. Poprášime múkou, zakryjeme a necháme vykysnúť.

    foto receptu
  3. 3

    Vykysnuté cesto preložíme na dosku, rozvaľkáme a natrieme 1/3 pomletými oškvarkami. Cesto preložíme a necháme kysnúť ešte asi 10 minút. Tento postup opakujeme ešte 2-krát.

    foto receptu
  4. 4

    Po poslednom nakysnutý cesto rozvaľkáme na cca 1,5 cm a vykrajujeme. Poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a môžeme posypať rascou, soľou, sezamom. Pečieme približne 20 minút na 200°C.

    foto receptu
Zdroj: radvarim.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčový steak, ragú z bielej špargle a nové zemiaky
Jahňacie kotlety
Morčacie prsia v pivnom cestíčku a smotanové zemiaky so syrom
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Zabíjačkový guláš s domácim knedlíkom
Skvelá jemná kuracia omáčka
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Ryba na masle
Švédske mäsové guľky so zemiakovou kašou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf