Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
800 g | Bravčová panenka |
1 balenie | Lístkové cesto |
200 g | Špenát (ideálne čerstvý) |
50 g | Hliva ustricová |
50 g | Šampiňóny |
50 g | Hríb dubový sušené |
2 dl | Červené víno |
100 g | Kačacia paštéta (môže byť aj husacia) |
4 plátok | Maslo |
1 KS | Cibuľa |
2 strúčik | Cesnak |
200 g | Smotana na varenie |
3 dl | Vývar |
1 ČL | Bravčová masť |
1 KS | Vaječný žĺtok |
1 štipka | Soľ |
1 štipka | Čierne korenie mleté |
Panenku nakrájame na 5 porcie. Okoreníme a osolíme z každej strany. Na panvici rozpálime masť a mäsko z prudka opečieme zo všetkých strán.
Umyjeme a osušíme si špenát. Cesto nakrájame na 5 časti tak, aby sa dalo stočiť. Paštétu rovnomerne rozotrieme na každú časť cesta. Na to rozložíme špenát a na to opečenú panenku
Spolu to stočíme do bochníka, potrieme žĺtkom každý kúsok, popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C 25 minút.
Medzi tým si nakrájame cibuľu, cesnak a spražíme na masti. Pridáme všetky huby, podusíme, podlejeme vínom, necháme vyredukovať. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a na konci zalejeme smotanou.
Pripravíme si ešte špenát. Roztopíme si maslo, na ňom orestujeme nakrájaný cesnak a špenát. Jemne to osolíme, okoreníme a podusíme.
Podávame hubové ragú, na to dáme cesnakový špenát a na vrch upečený bochník v lístkovom ceste.