Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú

Hodnotenie (5/5)
2
Čas prípravy
50 Minút
Náročnosť
Zložitá
Porcie
Pre 5 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
Kuchár/ka: Peter
videní 777
31.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Bravčová panenka
1 balenie Lístkové cesto
200 g Špenát (ideálne čerstvý)
50 g Hliva ustricová
50 g Šampiňóny
50 g Hríb dubový sušené
2 dl Červené víno
100 g Kačacia paštéta (môže byť aj husacia)
4 plátok Maslo
1 KS Cibuľa
2 strúčik Cesnak
200 g Smotana na varenie
3 dl Vývar
1 ČL Bravčová masť
1 KS Vaječný žĺtok
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
Postup prípravy pre Bravčová panenka so špenátom na hubovom ragú
  1. 1

    Panenku nakrájame na 5 porcie. Okoreníme a osolíme z každej strany. Na panvici rozpálime masť a mäsko z prudka opečieme zo všetkých strán.

  2. 2

    Umyjeme a osušíme si špenát. Cesto nakrájame na 5 časti tak, aby sa dalo stočiť. Paštétu rovnomerne rozotrieme na každú časť cesta. Na to rozložíme špenát a na to opečenú panenku

    foto receptu
  3. 3

    Spolu to stočíme do bochníka, potrieme žĺtkom každý kúsok, popicháme vidličkou a pečieme pri 200°C 25 minút.

    foto receptu
  4. 4

    Medzi tým si nakrájame cibuľu, cesnak a spražíme na masti. Pridáme všetky huby, podusíme, podlejeme vínom, necháme vyredukovať. Osolíme, okoreníme, zalejeme vývarom a na konci zalejeme smotanou.

  5. 5

    Pripravíme si ešte špenát. Roztopíme si maslo, na ňom orestujeme nakrájaný cesnak a špenát. Jemne to osolíme, okoreníme a podusíme.

    foto receptu
  6. 6

    Podávame hubové ragú, na to dáme cesnakový špenát a na vrch upečený bochník v lístkovom ceste.

    foto receptu
Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Sekaná s kôprovou omáčkou a pyré
Plnená paprika so zemiakovým pyré
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Šošovicový prívarok so zemiakmi a párkom
Klasický uhorkový šalát
Boršč
Párky v lístkovom ceste alebo domáci hot-dog
Chrumkavé hranolky so syrom a slaninkou
Morčacie v sójovej omáčke
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf