listok
Lenka Sivakova

Porcií 5
Minút 180
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 3 045 x
Roláda z mletého mäsa

Komentár kuchára

Obed ako lusk, roláda z mletého mäsa so zemiakovým pyré a zdravou porciou mrkvového šalátu. TOPka :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    ROLADA- robila som z 1 kg mletého mäsa, 4 staršie žemle, 3 vajíčka, postrúhaná cibuľa, cesnak, soľ, rasca, čierne korenie, mletá paprika. Žemle rozmočíme v troche mlieka a pridáme ostatné ingrediencie . Vypracujeme mäsové cesto. Na stôl si dáme alobal, potrieme olejom a mäso rozplackáme na obdĺžnik. Naukladáme varene vajíčka, parky, slaninku ( kto čo ma rád ) pomocou alobalu stočíme a dáme na papier na pečenie. Vrch posypeme strúhankou a pečieme pod alobalom. Na 200°C, 30 min.. potom bez alobalu 180°C 15 minút.

  • Krok 2.

    ZEMIAKOVE PYRE- zemiaky uvaríme v slanej vode. Pridáme maslo a ručne popučíme. Pridáme horúce mlieko a mixneme metrličkovým mixérom.

  • Krok 3.

    SALAT- postrúhame mrkvu na jemno a jablko nahrubo. Do vody dáme citrónovú stavu a cukor . Šalát zalejeme.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept