x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Bravčové karé s tarhoňou

slide
  • Porcie: 5
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 80 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Peter Lauf
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Prišla rada na mňa :) variť nedeľný obed a jeho súčasťou bo aj bravčové karé na zeleninke s tarhoňou. Úprimne, mal som chuť na niečo s tarhoňou, tak že rezne šli bokom. Moja (skoro) trojročná dcérka sa oblizovala až za uškami hehe

Videné: 328 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na drobno nakrájame cibuľu a s trochou oleja ju necháme zo sklovatieť.

  • Krok 2.

    Pridáme na kocky nakrájané karé a necháme zatiahnuť (samozrejme môžete použiť aj iné bravčove) Občas miešame a mäsko necháme zatiahnuť.

  • Krok 3.

    Pridáme soľ korenie a červenú mletú papriku - nakoľko obed bude jesť aj dcérka, použil som sladkú. Ďalej riadne zamiešame aby bolo všetko rovnomerne pokryté.

  • Krok 4.

    Keď máme všetko pekne pripravené... môžeme podliať vodou. Ani nie 1cm nad mäsko. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi pol hodinkou. Ak je nutné doliať vadu, dolejte ju. Teraz som pridal zeleninu mix z konzervy. Môžete použiť samozrejme čo máte po ruke. Ja som mal tú konzervu. Ja som na koniec (keď bolo mäsko mäkké) pridal ešte štipku soli a papriky.

  • Krok 5.

    Zatiaľ som si dal tarhoňu zvlášť do hrnca s cca pol deci oleja (možno kvapku viac). Na miernom ohni (moja indukčná šla na 6) ju strážime a dôkladne miešame cca každú pol minútku. Keď nám časť tarhone stmavne, sme pripravení :) Pridáme horúcu vodu 1 cm nad. Takaby bolo pekne rovnomerne zaliate. Pridáme 3/4 čl soli a premiešame. Od tejto chvíle sa toho ani nedotkneme a na slabom ohni pod pokličkou necháme cca 10-12 minút. Mal som indukčnú na 4.

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.