listok
Peter Lauf

Porcií 5
Minút 80
Náročnosť Nízka

(4.78 / 5)
Videné: 7 123 x
Bravčové karé s tarhoňou

Komentár kuchára

Prišla rada na mňa :) variť nedeľný obed a jeho súčasťou bo aj bravčové karé na zeleninke s tarhoňou. Úprimne, mal som chuť na niečo s tarhoňou, tak že rezne šli bokom. Moja (skoro) trojročná dcérka sa oblizovala až za uškami hehe


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na drobno nakrájame cibuľu a s trochou oleja ju necháme zo sklovatieť.

  • Krok 2.

    Pridáme na kocky nakrájané karé a necháme zatiahnuť (samozrejme môžete použiť aj iné bravčove) Občas miešame a mäsko necháme zatiahnuť.

  • Krok 3.

    Pridáme soľ korenie a červenú mletú papriku - nakoľko obed bude jesť aj dcérka, použil som sladkú. Ďalej riadne zamiešame aby bolo všetko rovnomerne pokryté.

  • Krok 4.

    Keď máme všetko pekne pripravené... môžeme podliať vodou. Ani nie 1cm nad mäsko. Prikryjeme pokrievkou a dusíme asi pol hodinkou. Ak je nutné doliať vadu, dolejte ju. Teraz som pridal zeleninu mix z konzervy. Môžete použiť samozrejme čo máte po ruke. Ja som mal tú konzervu. Ja som na koniec (keď bolo mäsko mäkké) pridal ešte štipku soli a papriky.

  • Krok 5.

    Zatiaľ som si dal tarhoňu zvlášť do hrnca s cca pol deci oleja (možno kvapku viac). Na miernom ohni (moja indukčná šla na 6) ju strážime a dôkladne miešame cca každú pol minútku. Keď nám časť tarhone stmavne, sme pripravení :) Pridáme horúcu vodu 1 cm nad. Takaby bolo pekne rovnomerne zaliate. Pridáme 3/4 čl soli a premiešame. Od tejto chvíle sa toho ani nedotkneme a na slabom ohni pod pokličkou necháme cca 10-12 minút. Mal som indukčnú na 4.

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept