listok

Komentár kuchára

Výborný steak z hovädzej sviečkovice so zeleninou a hranolkami na hubách. Dokonalá voľba výborného jedla


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso naporciujeme na cca 2-3cm hrubé steaky, osolíme a okoreníme koreninami, ktoré sme rozomleli v mažiari a pokvapkáme citrónovou šťavou. Necháme chvílu odpočívať a pripravíme omáčku.

  • Krok 2.

    Na oleji speníme cibuľu a pridáme nakrájané šampiňóny. Osolime, okoreníme, podlejeme trochou vody a necháme dusiť cca 10 minút. Zahustíme trochou maizeny a prilejeme šľahačkovú smotanu.

  • Krok 3.

    Grilovaciu panvicu alebo gril rozohrejeme a položíme steaky, ktoré grilujeme podľa toho, ako chceme mať steaky prepečené. Podávame s opekanými zemiakmi alebo hranolkami. Dobrú chuť

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept