Výborné pečené zemiaky s párkom na spôsob živánskej v pekáči. Recept máme od Danielky Legerskej. Ďakujeme
Toto je taká dobrota, že ak skúsite, isto iste neobanujete a urobíte to ešte a ešte, tak ako ja. Zemiaky očistíme, pokrájame na štvrtky, rovnako aj cibule a toto polejeme slanou olejovou zmesou, dobre spolu premiešame a všetko premiestnime do pekáča vyloženého papierom na pečenie.
Vložíme do vyhriatej rúry na 200 st.C, pečieme asi 3/4 hodiny. Občas premiešame. Po hodine, keď sú zemiaky skoro mäkké, pridáme na kolieska pokrájané párky, klobásu a na malé kocky slaninku, premiešame a dáme zapiecť ešte na asi 30 minút, to by už zemiaky mali byť upečené (doba pečenia závisí samozrejme od druhu zemiakov).
SKRÁTENÁ VERZIA : ak sa ponáhľame, zemiaky trocha predvaríme a ostatné už podľa receptu, párky s klobásou,slaninou dáme ale hneď ku zemiakom, tým sa doba pečenia skráti – odsledujeme.
Podávame s kyslou uhorkou, čalamádou, horčicou, ... kto ako má rád. A na vytretie taniera vrelo odporúčam velikánsky krajec dobrého chlebíka. DOBRÚ CHUŤ !!!
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept