Za recept Ďakujeme Blanka Kozáková.
Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na tuku do tmavšej hnedej farby (kvôli farbe guláša). Zasypeme paprikou, len necháme speniť a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla. Pracujeme rýchlo.
Vložíme na kocky nakrájané mäso a opekáme, ďalej okoreníme mäso (soľ, korenie, rascu) a vložíme pretlak, ten je potrebné veľa presmažiť s mäsom, aby stratil na kyslosti. Keď toto všetko máme hotové, zalejeme vývarom po okraj mäsa (počas dusenia sa bude dolievať, je to lepšie). Pridáme nakrájanú papriku. Ďalej pridáme majorán a rozotrený cesnak. Mäso necháme dusiť.
Keď je mäso dostatočne mäkké, tak ho vyberieme a šťavu zahustíme chlebom, zápražkou alebo záklechtou (trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode). Potom už zostáva len nechať guláš prevariť a dochutiť (solí, korením, cesnakom, majoránom, drvenou rascou). Nakoniec pridáme mäso.
Pomôcka: keď je cibuľa pri restovaní niektorá tmavšia a niektorá svetlejšia, tak stačí pridať trošku vody, cibuľa sa zjednotí do tmavšej farby a nedôjde tak k pripáleniu.
Podávame s ryžou alebo knedľou. Je to na vás a dobrú chuť
Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)
Zobraz profil
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept