listok
Peter Lauf

Porcií 10
Minút 90
Náročnosť Nízka

(4.13 / 5)
Videné: 17 705 x
Pravý pikantný bravčový guláš

Komentár kuchára

Za recept Ďakujeme Blanka Kozáková.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Nadrobno nakrájanú cibuľu restujeme na tuku do tmavšej hnedej farby (kvôli farbe guláša). Zasypeme paprikou, len necháme speniť a zalejeme troškou vody, aby paprika nezhorkla. Pracujeme rýchlo.

  • Krok 2.

    Vložíme na kocky nakrájané mäso a opekáme, ďalej okoreníme mäso (soľ, korenie, rascu) a vložíme pretlak, ten je potrebné veľa presmažiť s mäsom, aby stratil na kyslosti. Keď toto všetko máme hotové, zalejeme vývarom po okraj mäsa (počas dusenia sa bude dolievať, je to lepšie). Pridáme nakrájanú papriku. Ďalej pridáme majorán a rozotrený cesnak. Mäso necháme dusiť.

  • Krok 3.

    Keď je mäso dostatočne mäkké, tak ho vyberieme a šťavu zahustíme chlebom, zápražkou alebo záklechtou (trochou hladkej múky rozmiešanej vo vode). Potom už zostáva len nechať guláš prevariť a dochutiť (solí, korením, cesnakom, majoránom, drvenou rascou). Nakoniec pridáme mäso.

  • Krok 4.

    Pomôcka: keď je cibuľa pri restovaní niektorá tmavšia a niektorá svetlejšia, tak stačí pridať trošku vody, cibuľa sa zjednotí do tmavšej farby a nedôjde tak k pripáleniu.

  • Krok 5.

    Podávame s ryžou alebo knedľou. Je to na vás a dobrú chuť

Kuchár/ka

chef

Teším sa s každej odozvy, na každý recept. Ak predsa navaríte podľa niektorého z mojich receptov, budem ešte radšej ak zanecháš komentár :)

Zobraz profil

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept