x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

slide
  • Porcie: 8
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 40 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Zdenka Kuruova
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Aspik alebo tiež poznáme pod názvom Vaječný aspik / Vajíčková tlačenka. Môžeme tomu vymyslieť veľa nazvať ale stále je to dobrota :)

Videné: 2 474 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Recept :) na Aspik alebo vaječnú tlačenku Budeme potrebovať aj formu na rôsoly alebo srnčí chrbát.

  • Krok 2.

    Postup je veľmi jednoduchý. Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju, necháte poriadne vychladnúť, pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno, majonézu alebo tatársku omáčku. Potom v 3 dcl vody uvarte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešajte v ňom 2 vrecká želatíny, vlejte do misy so zeleninou, poriadne premiešajte.

  • Krok 3.

    Dochuťte podľa chuti. Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do farmy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.