Aspik alebo tiež poznáme pod názvom Vaječný aspik / Vajíčková tlačenka. Môžeme tomu vymyslieť veľa nazvať ale stále je to dobrota :)
Recept :) na Aspik alebo vaječnú tlačenku Budeme potrebovať aj formu na rôsoly alebo srnčí chrbát.
Postup je veľmi jednoduchý. Uvaríte do mäkka mrazenú zeleninu, scedíte ju, necháte poriadne vychladnúť, pridáte do toho nakrájanú diétnu salámu, kyslé uhorky, vajcia uvarené natvrdo a nasekané nadrobno, majonézu alebo tatársku omáčku. Potom v 3 dcl vody uvarte zeleninový bujón, vo vychladnutom bujóne rozmiešajte v ňom 2 vrecká želatíny, vlejte do misy so zeleninou, poriadne premiešajte.
Dochuťte podľa chuti. Ak použijete srnčí chrbát, formu vyložte potravinárskou fóliou, ak plastový rôsolníček, opláchnite ho pod studenou vodou. Nalejte do farmy celú zmes a strčte do chladničky na celú noc.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept