listok
Lenka Sivakova

Porcií 6
Minút 60
Náročnosť Nízka

(3 / 5)
Videné: 3 830 x
Guľky v paradajkovej omáčke

Komentár kuchára

Ahojte :) u mňa dnes rajčinová omáčka, pečene masovo- ryžové gule a domáce knedle. Recept na domáci knedlík je súčasťou receptu.


Gule:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    GULE - pripravíme si ryžu 300 g surovej klasicky 1:1,5 vody. Necháme vychladnúť a pridáme 500 g mleté mäso, ja som dala mix bravčové - hovädzie, 3 vajíčka, soľ , korenie, cesnak, mletá paprika , majoránka, rasca a 2-3 pl. strúhanky. Vyformujeme gule a upečieme pod pukličkou 40 min na 200.

  • Krok 2.

    OMÁČKA - do hrnca si dáme hladkú múku a opražíme do ružova. Zalejeme studenou vodou a dobre rozmiešame, aby neboli hrudky. Pridáme pretlak alebo pyré, ja dávam pol litra . Soľ, celé korenie, klinčeky, bobkový list , cukor a nove korenie . Povaríme 10 min. Na konci môžeme odcediť od korenín.

  • Krok 3.

    KNEDLA - na 3 ks. 750 g plh. múka, 1,5 pl soľ, 400 ml. mlieko, 1 vajíčko, 3/4 deci olej, 1 cl cukor, 1 kocka kvasníc. Z pol mlieka, cukru a kvasníc pripravíme kvások, keď napučí pridáme k ostatnému a vypracujeme polotuhé cesto. Necháme 45 min kysnúť. Rozdelíme na 3 ks a vyformujeme knedle . Necháme podkysnúť 15 min a paríme každý kus 20 min. Po vybratí popicháme špáradlom a zľahka potrime olejom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept