listok

Komentár kuchára

Máte chuť na obyčajnú slovenskú klasiku? Tento typ na obed je tu potom pre vás :)


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Do misy dáme mäso, prisypeme soľ, korenie a majoránku, pretlačený cesnak, vajce a vo vode namočené žemle. Zahustíme strúhankou. Všetko zmiešame do tvarovateľnej hmoty a necháme trocha odstáť v chladničke. Zo zmesi tvarujeme guľky, mierne sploštíme dlaňami.

  • Krok 2.

    Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, pridáme nakrájanú kapustu, ochutíme a podusíme asi 15 minút, aby kapusta zmäkla. Vmiešame pretlačený cesnak a preložíme na hlbší plech. Podlejeme vodou.

  • Krok 3.

    Fašírky ukladáme na kapustu a pečieme v rúre vyhriatej na 200°C asi 45 minút. V polovici pečenia fašírky obrátime. Podľa potreby prilievame vodu.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept