x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Bravčová panenka so syrovou omáčkou

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 50 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Mária Fiľakovská
Pozor Súťaž!
Súťaž o 100€ - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : obed

Keď potrebujete niečo rýchle a chutné navariť na nedeľný obed :)

Videné: 19 481 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Panenku si nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a korením provensálkym a čiernym mletým. Mäsko necháme postáť aspoň hodinu.

  • Krok 2.

    Odstaté mäsko rukou jemne roztlačíme a dáme na panvičku na rozohriaty olej. Z prudka opečieme len cca nejaké 3 minútky z každej strany a preložíme na tanier na chvíľu odležať. Tým si zachová šťavnatosť.

  • Krok 3.

    Pripravíme si omáčku. Ak sa nám výpek z mäsa príliš nespálil tak môžeme rovno v ňom pripraviť bešamel. V inom prípade robíme na masle. Takže rozohrejeme tuk, pridáme múku, oprážime a zalejeme mliekom. Privedieme do varu, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr. Podľa chuti dosolíme a ak chceme, tak si pridáme aj nejakú zeleninku. Ja som dala varenú brokolicu.

  • Krok 4.

    Príloha voliteľná - u nás obľúbená ryža a hranolky.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.