Keď potrebujete niečo rýchle a chutné navariť na nedeľný obed :)
Panenku si nakrájame na hrubšie plátky, osolíme, okoreníme, potrieme cesnakom a korením provensálkym a čiernym mletým. Mäsko necháme postáť aspoň hodinu.
Odstaté mäsko rukou jemne roztlačíme a dáme na panvičku na rozohriaty olej. Z prudka opečieme len cca nejaké 3 minútky z každej strany a preložíme na tanier na chvíľu odležať. Tým si zachová šťavnatosť.
Pripravíme si omáčku. Ak sa nám výpek z mäsa príliš nespálil tak môžeme rovno v ňom pripraviť bešamel. V inom prípade robíme na masle. Takže rozohrejeme tuk, pridáme múku, oprážime a zalejeme mliekom. Privedieme do varu, pridáme syr v črievku a nastrúhaný tvrdý syr. Podľa chuti dosolíme a ak chceme, tak si pridáme aj nejakú zeleninku. Ja som dala varenú brokolicu.
Príloha voliteľná - u nás obľúbená ryža a hranolky.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept