listok
Krisztina 

Porcií 6
Minút 80
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 3 727 x
Kurací paprikáš s nokedlami

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Umyté kuracie mäso nakrájame na menšie kúsky.

  • Krok 2.

    Cibuľu nakrájame nadrobno a na masti orestujeme do sklovita.

  • Krok 3.

    Odstavíme zo sporáka a pridáme mletú červenú papriku, soľ a mleté čierne korenie (cca 3 polievkové lyžice) a premiešame. K cibuľovému základu pridáme kuracie mäso.

  • Krok 4.

    Mäso začneme variť. Podlejeme vodou a dusíme do zmäknutia, stehná potrebujú 55 minút krídla cca. 25-30 minút. Vody nepridávame priveľa, len tak akurát 1-2 dcl.

  • Krok 5.

    Neskôr si pripravíme halušky z polohrubej múky a z vlažnej vody. Cesto by malo byť vláčne, ťahajúce sa, ani husté, ani riedke. Podľa potreby môžeme pridať vodu alebo múku. Do vriacej vody robíme haluškovačom halušky, môžeme použiť aj sito na halušky. Necháme povariť cca 10 minút, halušky musia vyplávať na povrch. Potom ich prepláchneme studenou vodou a scedíme. Pridáme kúsok masla, aby sa halušky nezlepili, premiešame. Dobrú chuť!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept