listok

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Ako prvé namočíme rímsky hrniec do studenej vody (cca 1 hodinku).

  • Krok 2.

    V hrnci rozpustíme 2-3 PL bravčovej masti, na ktorej speníme cibuľu. Pridáme kapustu, ochutíme rascou a na miernom ohni podusíme domäkka.

  • Krok 3.

    Očistené zemiaky nakrájame na štvrťky, osolíme, posypeme rascou a koreninami na americké zemiaky.

  • Krok 4.

    Do hrnca vložíme podusenú kapustu, pridáme očistené nevarené zemiaky a bobkový list. Pridáme cesnak a údené koleno. Zakryjeme hrniec a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme približne 3-4 hodinky na 180-200 stupňov celzia. V prípade dochutenia pridáme cca 2dcl tmavého piva. Dobrú chuť!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept