x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Medailóniky z bravčovej panenky na dubákovej omáčke s opekanými zemiakmi.

slide
  • Porcie: 5
  • Typ : Jednoduchý
  • Príprava : 45 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Štefan Halàsz
Pozor Súťaž!
Súťaž o sadu nožov - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Videné: 888 x


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Medailóniky z bravčovej panenky na dubákovej omáčke s opekanými zemiakmi.

  • Krok 2.

    Zemiaky predvarené a upečené na panvici na masle a dochutené s petržlenovou vňaťou. Medailóniky - nakrájaná vysušená panenka na cca 3 cm šírku - posolíme, okoreníme a upravené na panvici z každej strany cca 3 minúty restujeme spolu s cibuľou a cesnakom na masle.

  • Krok 3.

    Do výpeku pridáme nakrájané dubáky na plátky, pridáme soľ, korenie a podlejeme s vínom. Varením sa alkohol odparí. Podlejeme zeleninovým vývarom. Prevaríme a zahustíme smotanou.

  • Krok 4.

    Omáčku môžeme zjemniť s maslom. Dochutíme šťavou z limetky a strúhaným muškátovým orieškom.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.