listok
Dominika Huszáriková

Porcií 10
Minút 90
Náročnosť Stredná

(3.67 / 5)
Videné: 5 154 x
Šťavnatá živánska

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šťavnatú živánsku si pripravíme takto: Zemiačiky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.

  • Krok 2.

    Bravčové mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky, ako zemiaky.

  • Krok 3.

    Očistíme si cibuľu a mrkvu. Cibuľu nakrájame na kolieska a aj mrkvu. Slaninu si nakrájame na malé kocky.

  • Krok 4.

    Všetky suroviny : zemiaky, mäso, cibuľu, mrkvu, kukuricu a slaninu dáme do jednej nádoby a všetko spolu poriadne premiešame.

  • Krok 5.

    Do nádoby pridáme korenie a horčicu. Zas všetko poriadne premiešame a dáme do zapekacej misy. Vrch posypeme strúhaným syrom.

  • Krok 6.

    Živánsku dobrôtku pečieme 60 minút pri 250 °C. Šťavnatú pochúťku servírujeme s kyslími uhorkami alebo domácim jogurtovým dresingom. Prajem dobrú chuť!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept