x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Šťavnatá živánska

slide
  • Porcie: 10
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 90 minút
  • Kuchyňa : slovenská
  • Zdroj : Dominika Huszarikova
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Šťavnatú živánsku si pripravíme takto: Zemiačiky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kocky.

  • Krok 2.

    Bravčové mäsko si umyjeme a nakrájame na rovnako veľké kocky, ako zemiaky.

  • Krok 3.

    Očistíme si cibuľu a mrkvu. Cibuľu nakrájame na kolieska a aj mrkvu. Slaninu si nakrájame na malé kocky.

  • Krok 4.

    Všetky suroviny : zemiaky, mäso, cibuľu, mrkvu, kukuricu a slaninu dáme do jednej nádoby a všetko spolu poriadne premiešame.

  • Krok 5.

    Do nádoby pridáme korenie a horčicu. Zas všetko poriadne premiešame a dáme do zapekacej misy. Vrch posypeme strúhaným syrom.

  • Krok 6.

    Živánsku dobrôtku pečieme 60 minút pri 250 °C. Šťavnatú pochúťku servírujeme s kyslími uhorkami alebo domácim jogurtovým dresingom. Prajem dobrú chuť!

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.