Hovädzí guľáš pripravíme takto: Cibuľu ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky.
Hovädzie mäso umyjeme, nakrájame na väčšie kocky. V hrnci si rozpálime olej a opražíme cibuľu do zlatista.
Pridáme mäso a restujeme 15 minút. Pridáme hladkú múku, soľ, čierne mleté korenie, guľášové korenie a miešame. Podlejeme vývarom a necháme dusiť 1 hodinu. Občas premiešame a podlejeme vývarom.
Varíme pokiaľ mäso nie je mäkké. Hotový guľáš ešte zahustíme múkou podľa potreby.
Gratínované zemiaky: Zemiaky si ošúpeme, umyjeme a nakrájame na tenké kolieska. Naukladáme ich do nádoby na zapekanie.
V miske si rozšľaháme vajcia, smotanu a soľ. Vlejeme na zemiaky. Na vrch zemiakov dáme strúhaný syr a zakryjeme alobalom. Pečieme v rúre 1 hodinu pri 200°C.
Hotové zemiaky servírujeme s guľášom. Dobrú chuť!
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept