listok
Mária Fiľakovská

Porcií 4
Minút 55
Náročnosť Nízka

(4.24 / 5)
Videné: 62 614 x
Bravčové rizoto
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Radvarim

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.

  • Krok 2.

    V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.

  • Krok 3.

    Keď som mala mäsko hotové a aj ryžu, zmiešala som to dokopy, pridala som ešte jedno sklíčko leča a dobre som to rozmiešala. Rizoto som nabrala na vrch som na jemnom strúhadle nastrúhala syr, ktorý sa krásne rozpustí. Perfektne sa k tomu hodí kyslá uhorka, tak som si zobrala aj tu a večera bola hotová.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept