Bravčové rizoto

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové rizoto
videní 1676
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
1 PL Bravčová masť
1 plechovka Hrášok, mrkva, kukurica zmes
100 g Eidam tehla
2 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Červená paprika sladká
250 g Lečo
500 g Ryža
Postup prípravy pre Bravčové rizoto
  1. 1

    Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.

  2. 2

    V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.

  3. 3

    Keď som mala mäsko hotové a aj ryžu, zmiešala som to dokopy, pridala som ešte jedno sklíčko leča a dobre som to rozmiešala. Rizoto som nabrala na vrch som na jemnom strúhadle nastrúhala syr, ktorý sa krásne rozpustí. Perfektne sa k tomu hodí kyslá uhorka, tak som si zobrala aj tu a večera bola hotová.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Plnená kapusta - holúbky
Bravčová krkovička na šťave so zeleninou na masle a nové zemiaky
Jednoduchá zeleninová polievka
Cuketové placky
Ovocný šalát
Banánová roláda
Bravčové kocky na hrášku s tarhoňou
Pečené lekvárové buchty
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf