Bravčové rizoto

Hodnotenie (5/5)
4
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové rizoto
Kuchár/ka: Mária
videní 913
30.05.2018
Postup prípravy pre Bravčové rizoto
  1. 1

    Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.

  2. 2

    V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.

  3. 3

    Keď som mala mäsko hotové a aj ryžu, zmiešala som to dokopy, pridala som ešte jedno sklíčko leča a dobre som to rozmiešala. Rizoto som nabrala na vrch som na jemnom strúhadle nastrúhala syr, ktorý sa krásne rozpustí. Perfektne sa k tomu hodí kyslá uhorka, tak som si zobrala aj tu a večera bola hotová.

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Grilované rebrá s cibuľkou
Domáca zmrzlina
Uhorkový šalát
Bravčová panenka a domáce hranolky
Mäsové guľky v paradajkovej omáčke
Bratislavské pliecko
Šalát s grilovaným oštiepkom
Banán v čokoláde
Viedenská roštenka s petržlenovým krémom
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf