Bravčové rizoto

Hodnotenie (4.8/5)
9
Čas prípravy
55 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 6976
30.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 KS Cibuľa
1 PL Bravčová masť
1 plechovka Hrášok, mrkva, kukurica zmes
100 g Eidam tehla
2 ČL Soľ
1 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Červená paprika sladká
250 g Lečo
500 g Ryža
Postup prípravy pre Bravčové rizoto
  1. 1

    Na masti som si do zlata oprážila nakrájanú cibuľku. Pridala som na kocky nakrájané mäso, z prudka som ho oprážila, osolila, okorenila čiernym mletým korením a mletou paprikou. Najprv som ho dusila na vlastnej šťave a potom som podľa potreby podlievala vodou a dusila do mäkka. Tesne pred odstavením som doliala kúsok viac vody aby rizoto nebolo suché.

  2. 2

    V druhom hrnci som si zatiaľ pripravila ryžu. Na troche masti som si znova oprážila menšiu cibuľku. Zatiaľ som si premyla ryžu v horúcej vode a dala som ju na cibuľu. Do ryže som pridala soľ, čierne korenie, mletú papriku a trocha vegety a pražila som ju na sucho až kým tzv. nečerkala v hrnci.Potom som ju zaliala vlažnou vodou - asi 1cm nad ryžu, jemne som ju premiešala, na vrch som pridala hrášok s mrkvou a kukuricou a zakrytú som nechala dusiť, až kým sa všetka voda neoparila.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Radvarim

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Vyprážaná parenica plnená šunkou
Pštrosie vajce so zemiakovou kašou
Pečená kačka
Falošná sviečková na smotane
Syrové cestoviny so šunkou a slaninou
Kotlikový guľáš hovädzí bravčový
Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Rizoto ako zo školskej jedálne
Hovädzie mäso na mrkve
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf