Videné: 2 117 x
Špenátové halušky som pripravila takto: Z hladkej múky, soli, vody a vajec som urobila cesto, do ktorého som pridala špenát.
Poriadne som cesto ešte raz premiešala a cez haluškovač som hádzala do vriacej vody halušky. Varíme 10 minút alebo pokiaľ nám halušky nevyplávajú na vrch. Po uvarení ich scedíme a schladíme v studenej vode.
Slaninová omáčka: Slaninu nakrájame na malé rezančeky a opražíme na panvici spolu s maslom.
Po 3 minútach prilejeme 100 ml smotany na varenie, ochutíme soľou, korením a sušeným cesnakom.
V mlieku si rozrobíme solamyl a pomaly vlejeme do omáčky. Pomaly prilejeme aj zvyšok smotany a dochutíme magi.
Do hotovej omáčky pridáme špenátové halušky, poriadne premiešame a servírujeme. Môžete servírovať aj takto: halušky dať do taniera a zaliať ich omáčkou. Dobrú chuť!
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.