Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou

Hodnotenie (4.8/5)
12
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 7173
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
0.5 Kg Kuracie prsia
1 KS Cibuľa
500 ml Smotana na varenie
2 PL Múka hladká
1 ČL Sójová omáčka
0.5 dl Olej
1 ČL Soľ
0.5 ČL Čierne korenie mleté
1 ČL Sušený cesnak
1 KS Šampióny v konzerve
0,5 l Smotana na varenie
Postup prípravy pre Kuracie rezne na prírodno s hubovou omáčkou
  1. 1

    Kuracie prsia si narežeme na rezne. Jemne ich osolíme, okoreníme mletým čiernym okorením a štipkou sušeného cesnaku. Na rozohriatom oleji v panvičke ich z prudka opečieme z oboch strán. Takto opečené ich na chvíľu ešte vložíme späť do panvičky, trocha podlejeme vodou a ešte asi 15 minút dusíme. Mäkké rezníky vyberieme na tanier do výpeku dáme hladkú múku, z ktorej si urobíme zápražku. Tú zalejeme hubovou polievkou alebo rozpusteným bujónom a necháme zovrieť.

  2. 2

    Na druhej panvičke si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, do ktorej dáme scedené šampióny a spolu krátko opražíme. Na miesto šampiónov si kľudne môžete zvoliť iné huby alebo hríby, podľa vlastného výberu.

  3. 3

    Do prevareného vývaru prilejeme smotanu na varenie, osolíme, okoreníme, pridáme sójovú omáčku a za stáleho miešania na miernom ohni povaríme. Na koniec pridáme opražené šampióny, premiešame, odstavíme a podávame so zemiakmi pripravenými na rôzny spôsob alebo s ryžou. My sme si zvolili americké zemiaky a bolo to fakt super ;)

Zdroj: Radvarim
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Zemiakové guľky plnené údeným mäsom s kyslou kapustou
Domáci slepačí vývar
Holúbky - plnená kapusta
Fazuľová na kyslo s údeným mäsom
Zemiakový guláš so špekačkou
Torta na promócie
Šošovicová polievka na kyslo
Zelerová polievka
Pľúcka na smotane
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf