Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
0.5 Kg | Kuracie prsia |
1 KS | Cibuľa |
500 ml | Smotana na varenie |
2 PL | Múka hladká |
1 ČL | Sójová omáčka |
0.5 dl | Olej |
1 ČL | Soľ |
0.5 ČL | Čierne korenie mleté |
1 ČL | Sušený cesnak |
1 KS | Šampióny v konzerve |
0,5 l | Smotana na varenie |
Kuracie prsia si narežeme na rezne. Jemne ich osolíme, okoreníme mletým čiernym okorením a štipkou sušeného cesnaku. Na rozohriatom oleji v panvičke ich z prudka opečieme z oboch strán. Takto opečené ich na chvíľu ešte vložíme späť do panvičky, trocha podlejeme vodou a ešte asi 15 minút dusíme. Mäkké rezníky vyberieme na tanier do výpeku dáme hladkú múku, z ktorej si urobíme zápražku. Tú zalejeme hubovou polievkou alebo rozpusteným bujónom a necháme zovrieť.
Na druhej panvičke si na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, do ktorej dáme scedené šampióny a spolu krátko opražíme. Na miesto šampiónov si kľudne môžete zvoliť iné huby alebo hríby, podľa vlastného výberu.