Na černohorský rezeň som použila bravčové karé.
Bravčové karé umyjeme, nakrájame na plátky a naklepeme. Osolíme ho a obalíme v hladkej múke.
Cestíčko si pripravíme takto : zemiaky očistíme, umyjeme a nastrúhame na jemno. Pridáme očistené strúčiky cesnaku, čierne mleté korenie, rascu mletú, soľ a trocha mlieka s hladkou múkou.
Rezne obaľujeme v cestíčku a vyprážame v horúcom oleji do zlatista.
Zemiakové pyré si pripravíme na klasický spôsob. Zemiaky ošúpeme, umyjeme a uvaríme do mäkka v slanej vode.
Keď sú zemiaky uvarené, popučíme ich a pridáme maslo a horúce mlieko. Mixérom ich ešte poriadne rozmixujeme.
Podávame s miešaným zeleninovým šalátom podľa vlastnej chuti alebo s kyslými uhorkami. Prajeme vám dobrú chuť!
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept