Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
500 g | Zemiaky |
300 g | Klobása (Kľudne aj viac druhov) |
200   | Špekáčky |
400 g | Bravčové pliecko (alebo stehno) |
200 g | Slanina |
2 KS | Cibuľa |
2 štipka | Soľ |
2 štipka | Čierne korenie mleté |
2 štipka | Červená paprika sladká |
1   | Grilovacie korenie |
Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.
Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.