Živanská

Hodnotenie (5/5)
5
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Živanská
Kuchár/ka: Deni
videní 305
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Zemiaky
300 g Klobása (Kľudne aj viac druhov)
400 g Bravčové pliecko (alebo stehno)
200 g Slanina
2 KS Cibuľa
2 štipka Soľ
2 štipka Čierne korenie mleté
2 štipka Červená paprika sladká
Postup prípravy pre Živanská
  1. 1

    Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.

  2. 2

    Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.

  3. 3

    Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou, tak ako my - taveným syrom alebo rôznymi šalátami. Každý, kto čo má rád.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie krídelka s tymianom
Kuracie plátky (stehná) so šunkou, údeným syrom a tatarkové zemiaky
Kuracie prsia v horčicovej omáčke so slaninou
Kuracie prsia s broskyňou
Tekvicová polievka
Zdravé zeleninové rizoto
Kuracie nugetky v pivnom cestíčku
Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
Rybacia pomazánka
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf