Živanská

Hodnotenie (4.5/5)
6
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 565
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Zemiaky
300 g Klobása (Kľudne aj viac druhov)
200   Špekáčky
400 g Bravčové pliecko (alebo stehno)
200 g Slanina
2 KS Cibuľa
2 štipka Soľ
2 štipka Čierne korenie mleté
2 štipka Červená paprika sladká
1   Grilovacie korenie
Postup prípravy pre Živanská
  1. 1

    Zemiaky si nakrájame na plátky alebo na tvar "amerických zemiakov". Nakrájame si aj ostatné ingrediencie, t.j. klobásu, špekáčiky, slaninu, cibuľu a bravčové mäso. Bravčové mäso nakrájané na kocky si pár hodín pred prípravou môžeme dať do marinády odležať.

  2. 2

    Všetko to spolu zmiešame, osolíme a okoreníme spomínanými koreninami a dáme do alobalu, ktorým sme si vyložili zapekaciu misu alebo pekáč. Alobalom zakryjeme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 50 - 60 minút. Ak robíme živanskú vonku v pahrebe, postup je ten istý akurát, že nedávame do pekáča ale rovno všetko v alobale do pahreby.

  3. 3

    Podávame s kečupom, tatárskou omáčkou, tak ako my - taveným syrom alebo rôznymi šalátami. Každý, kto čo má rád.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Medový krémeš špeciál
Bravčové plátky na pive
Smažený losos a zemiakové ruže
Bolonské špagety
Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
Krémová polievka z ružičkového kelu
Holúbky - plnená kapusta
Zemiakový prívarok
Bryndzové pirohy
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf