Videné: 2 738 x
Mäso: Mäso očistíme a odstránime nevzhľadné kĺby, dôkladne zo všetkých strán osolíme a mierne okoreníme. V panvici roztopíme väčšinu masla (trochu si schováme na neskôr) a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán dozlatista.
Potom nôžky vyberieme a uložíme stranou. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme nastrúhaný zeler a restujeme do svetlohnedá.
Vzniknutú zmes rozprestrieme do pekáča, navrch naukladáme kuracie paličky, mierne podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom, priklopíme vekom a pečieme v rúre na 220 °C asi 45 minút.
Potom veko odklopíte, odstránime alobal, mäso potrieme zvyšným rozpusteným maslom a dopekáme asi 15-20 minút pekne do farby, prípadne ešte málinko podlejeme.
Zemiaky: Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 4mm hrubé plátky.
Tie skladáme mierne cez seba na plech, posypeme drvenou rascou, sušeným rozmarínom, sušeným cesnakom a troškou mletej papriky.
Pečieme asi 15 minút do polomäkka, potom ľahko polejeme smotanou a dopečieme dozlatista. Solíme až na tanieri.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.