x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Kuracie stehná na zeleru, smotanové zemiaky

slide
  • Porcie: 8
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 90 minút
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Danula Vašičková
(4 / 5)
  • Vhodné na : Obed, Večera

Videné: 2 738 x


Potrebujeme: Mäso

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Mäso: Mäso očistíme a odstránime nevzhľadné kĺby, dôkladne zo všetkých strán osolíme a mierne okoreníme. V panvici roztopíme väčšinu masla (trochu si schováme na neskôr) a opečieme na ňom mäso zo všetkých strán dozlatista.

  • Krok 2.

    Potom nôžky vyberieme a uložíme stranou. Vo výpeku orestujeme cibuľu, pridáme nastrúhaný zeler a restujeme do svetlohnedá.

  • Krok 3.

    Vzniknutú zmes rozprestrieme do pekáča, navrch naukladáme kuracie paličky, mierne podlejeme vodou, zakryjeme nepriedušne alobalom, priklopíme vekom a pečieme v rúre na 220 °C asi 45 minút.

  • Krok 4.

    Potom veko odklopíte, odstránime alobal, mäso potrieme zvyšným rozpusteným maslom a dopekáme asi 15-20 minút pekne do farby, prípadne ešte málinko podlejeme.

  • Krok 5.

    Zemiaky: Zemiaky olúpeme, umyjeme a nakrájame na cca 4mm hrubé plátky.

  • Krok 6.

    Tie skladáme mierne cez seba na plech, posypeme drvenou rascou, sušeným rozmarínom, sušeným cesnakom a troškou mletej papriky.

  • Krok 7.

    Pečieme asi 15 minút do polomäkka, potom ľahko polejeme smotanou a dopečieme dozlatista. Solíme až na tanieri.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.