listok
Deni 

Porcií 4
Minút 70
Náročnosť Stredná

(4 / 5)
Videné: 27 967 x
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
  • Kuchyňa : Slovenská
  • Zdroj : Deni

Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  • Krok 2.

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  • Krok 3.

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

  • Krok 4.

    Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.

Kuchár/ka

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept