Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
videní 2237
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mleté mäso
1 KS Vajce slepačie
1 strúčik Cesnak
  Múka hladká (Na obaľovanie)
  Olej (Na vyprážanie)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Červená paprika sladká
2 KS Rožok
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
70 gParadajkový pretlak
1 KSCibuľa
2 PLMúka hladká
1 ČLCukor kryštálový
2 KSBobkový list
4 KSNové korenie
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
  1. 1

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. 2

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

  4. 4

    Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Bravčové karé plnené sušenými marhuľami s mandľovou omáčkou
Táto cesnačka vás vylieči zo všetkého
Kuracie Stroganov, pečené zemiaky a ryža
Jablkový hnetený
Filé z tresky v bylinkovom cestíčku a zemiakovo hráškové pyré
Bravčové plátky na pive
Bolonské špagety
Grilovaný hermelín s medom a malinami
Špagety s petržlenovou vňaťou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf