Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Deni
videní 3005
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mleté mäso
1 KS Vajce slepačie
1 strúčik Cesnak
  Múka hladká (Na obaľovanie)
  Olej (Na vyprážanie)
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Červená paprika sladká
2 KS Rožok
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
70 gParadajkový pretlak
1 KSCibuľa
2 PLMúka hladká
1 ČLCukor kryštálový
2 KSBobkový list
4 KSNové korenie
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
  1. 1

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. 2

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

  4. 4

    Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

Vyberáme pre teba
Cesnaková nátierka
Domáce Housky alebo žemle
Kuracie na paprike s haluškami
Filé z aljašskej tresky v bylinkovom cestíčku
Zapekaná cuketa s ryžou a mletým mäsom
Kávové rezy - CAFFE REZY koláč
Struková mliečna polievka
Mäsové guľky na švédsky spôsob so zemiakovou kašou
Mätová limonáda
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf