Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
Kuchár/ka: Deni
videní 1873
28.05.2018
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
500 g Bravčové mleté mäso
1 KS Vajce slepačie
1 strúčik Cesnak
1 štipka Soľ
1 štipka Čierne korenie mleté
1 štipka Červená paprika sladká
2 KS Rožok
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
70 gParadajkový pretlak
1 KSCibuľa
2 PLMúka hladká
1 ČLCukor kryštálový
2 KSBobkový list
4 KSNové korenie
1 štipkaČierne korenie mleté
Postup prípravy pre Bravčové klopsy s paradajkovou omáčkou
  1. 1

    Rožky si namočíme do mlieka alebo len do vody, kým nám nezmeknú. Nachystáme si mleté mäso. Rožky v rukách postláčame tak aby z nich vyšlo čo najviac vody a pridáme ich k mäsu. Dáme jedno až dve vajíčka, soľ, pretlačený cesnak, čierne mleté korenie, trocha mletej papriky a všetko spolu poriadne rozmiešame.

  2. 2

    Vytárame klopsy, ktoré obaľujeme v hladkej múke a vyprážame v rozohriatom oleji.

  3. 3

    Z výpeku si urobíme omáčku. Dáme doň nakrájanú cibuľu, ktorú trocha opražíme, pridáme hladkú múku, spolu pražíme a neskôr zalejeme vodou. Vlejeme paradajkový pretlak, osolíme, okoreníme, ochutíme cukrom a dobre povaríme.

  4. 4

    Podávame s varenými zemiakmi alebo knedlíkom.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Grilovaná krkovička a opekané zemiaky
Kari kura so syrovou omáčkou
Sviečková na smotane
Zemiaky na kyslo
Šunková nátierka
Paradajková omáčka
Letný ľahký šalát, vhodný na obed i na večeru
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Červená kapusta s bravčovým karé
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf