Videné: 1 869 x
Zemiakové gule : Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke. Očistíme zemiaky, prepasírujeme ich. Pridáme k ním vajce, soľ a hladkú múku. Vypracujeme hladké cesto.
V kuchynskom robote alebo v mäsovom mlynčeku pomelieme jemnú salámu, údené mäso a cesnak. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a opražíme na panvici so štipkou oleja.
Z cesta tvarujeme gule veľkosti golfovej loptičky, ktoré plníme mäsovou plnkou.
Hotové varíme vo vriacej vode 20 minút.
Kyslá kapusta : V rozpálenom hrnci roztopíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme scedenú kyslú kapustu, ktorú pražíme 20 minút. Občas ju premiešame, aby sa nepripálila. Podlejeme ju vodou a dusíme ešte 10 minút.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept
Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.