x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Zemiakové gule plnené údeným mäsom, kyslá kapusta

slide
  • Porcie: 4
  • Typ : Zložitý
  • Príprava : 150 minút
  • Kuchyňa : Rakúska kuchyňa
  • Zdroj : Dominika Huszarikova
(5 / 5)
  • Vhodné na : Obed, Večera

Videné: 1 869 x


Potrebujeme: Zemiakové gule

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Zemiakové gule : Zemiaky umyjeme, uvaríme v šupke. Očistíme zemiaky, prepasírujeme ich. Pridáme k ním vajce, soľ a hladkú múku. Vypracujeme hladké cesto.

  • Krok 2.

    V kuchynskom robote alebo v mäsovom mlynčeku pomelieme jemnú salámu, údené mäso a cesnak. Pridáme soľ, čierne mleté korenie a opražíme na panvici so štipkou oleja.

  • Krok 3.

    Z cesta tvarujeme gule veľkosti golfovej loptičky, ktoré plníme mäsovou plnkou.

  • Krok 4.

    Hotové varíme vo vriacej vode 20 minút.

  • Krok 5.

    Kyslá kapusta : V rozpálenom hrnci roztopíme kryštálový cukor na karamel. Pridáme scedenú kyslú kapustu, ktorú pražíme 20 minút. Občas ju premiešame, aby sa nepripálila. Podlejeme ju vodou a dusíme ešte 10 minút.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.