Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou

Hodnotenie (4.9/5)
11
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 4 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Je to jedlo ktoré si radím do TOP 10 v jednoduchosti a chutiPeter
videní 3494
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
800 g Kuracie prsia
1 PL Olej slnečnicový
1 KS Cibuľa
1 štipka Soľ (podľa chuti)
1 štipka Čierne korenie mleté (podľa chuti)
Omáčka
Množstvo Ingrediencia
400 gBrokolica
100 gSyr niva s modrou plesňou
2 dlPitná voda
2 dlMlieko polotučné (alebo smotana na varenie)
2 strúčikCesnak
1 štipkaSoľ
Postup prípravy pre Kuracie soté s brokolicovo-nivovou omáčkou
  1. 1

    Kuracie prsia a cibuľu si nakrájame na malé kocky.

  2. 2

    V hrnci rozpálime olej a pridáme cibuľku. Opražíme ju do sklovitá a pridáme na kúsky nakrájané kuracie prsia a restujeme dokým mäso nezmäkne.

  3. 3

    Mäso následne okoreníme, osolíme a necháme dusiť cca 20 minút na slabšom ohni a ak je potrebné podlejeme trochou vody a hlavne nezabudneme občas mäsko premiešať.

  4. 4

    V druhom hrnci si pripravíme brokolicu. Brokolicu rozdelíme na menšie kúsky premyjeme a dáme ju dusiť na 10 minút (do zmäknutia) nezabudneme osoliť. 5. Ak je mäso hotové pridáme uvarenú brokolicu, pretlačený cesnak, nivu a podlejeme mliekom alebo smotanou na varenie prípadne kombináciu mlieka a smotany.

  5. 5

    Všetko spolu necháme zovrieť a pochúťka je hotová. Môžme podávať s ryžou, hranolkami alebo s tým čo Vám najviac chutí. Prajem dobrú chuť.

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Minútkové špagety s kyslou smotanou
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Červená kapusta s bravčovým karé
Jelenie stehno na víne
Kuracie kúsky vyprážané v rúre
Bravčové na hubách
Špenátové halušky s tromi druhmi syra
Kuracie prsia v krémovom plášti
Srnčí guláš s domácou knedľou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf