Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli

slide
  • Porcie: 14
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 240 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Peter Lauf
Pozor Súťaž!
Súťaž o teplovzdušnú fritézu - Ideš variť? Zapoj sa pridaním receptu a si v hre
(4.77 / 5)
  • Vhodné na : Obed

Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka.


Potrebujeme:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Guláš z diviaka pre 10 l. kotol

  • Krok 2.

    Na oleji alebo na masti spražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso z diviaka... ja som mal asi niečo nad 3 kg. Pár krát premiešame nech sa zatiahne. Pomedzi to pridáme korenie na divinu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, samozrejme aj mletú sladkú papriku... premiešame a pridáme aj paradajkový pretlak.

  • Krok 3.

    Vývar som si pripravil na 5l vody Mäsový MASOX extra lebo som nemal kosti z diviaka a pridal som aj bob. list (asi 5), celé nové korenie (asi 8 guličiek), soľ. Trochu vývaru som pridal do kotla k mäsu a asi 20 minút som ho podusil. Neskôr som dolial zvyšok.

  • Krok 4.

    Pridáme sušené brusnice - najskôr ich sparíme a rozmixujeme.

  • Krok 5.

    Šampiňóny si nakrájame na malé kúsky a ešte aj tie som dal na polovicu :) Každý si krája tak ako ich ma rád. Spražíme ich vedľa na trochu oleji, pridáme kúsok masla na zjemnenie (asi 60g). To nakoniec pridáme do guláša.

  • Krok 6.

    Upozorňujem, že ak ho už teraz ochutnáte, zježia sa vám chlpy :D Už teraz je skvelý

  • Krok 7.

    Varíme kým nie je mäso mäkké a dochutíme čili pastou, prípadne cesnakom.

  • Krok 8.

    Dobrú chuť a ak vám bude chutiť.. pridajte mi koment a podeľte sa so skúsenosťou :)

Kuchár/ka

chef

Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)

Zobraz profil

Komentáre (17)

  • avatar
    gabriela
    15.03.21 05:21:56

    Guľášik, "uňiňuňi". Varila som ho podľa postupu, chutnučký, jemnučký.

    Odpovedať
  • avatar
    Marek
    22.12.20 05:46:47

    Aké priezvisko ma ten Pišta?

    Odpovedať
  • avatar
    viera
    17.12.20 04:15:15

    prosim Vas, ziadne zemiaky

    Odpovedať
  • avatar
    Simona
    06.10.20 12:45:48

    PERFEKTNY... namiesto šampiónov davam sušené lesné hríby + trochu vína a Jalovec :)

    Odpovedať
  • avatar
    Letko
    04.10.20 12:21:06

    Nemá chybu!!!

    Odpovedať
  • avatar
    Peter Lauf
    31.07.20 09:42:20

    Mišo, vo finále to záleží od Vás. Mne vyjde cca 8 litrov. Pre 10 osôb je to len orientačné. Tiež som to skúšal aj tak ze som vymenil divinu za hovädzie či bravčové. Je to super za každým ;)

    Odpovedať
  • avatar
    Mišo
    23.07.20 05:00:25

    Prosím vás Chcem sa spýtať finálny výsledok je aký objem? Keď je to pre 10 ľudí porciu počítate koľko. Chcel by som ho vyskúšať o týždeň, ale neviem či mám robiť z 2 dávky. Budú aj deti. Ďakujem veľmi pekne

    Odpovedať
  • avatar
    Richard
    03.06.20 11:17:13

    Ťažko povedať či sa tomuto gulášu niečo vyrovná ... Už aj mama ho varí :)

    Odpovedať
  • avatar
    Ján 2
    23.05.20 11:36:46

    Ak je taký dobrý ako vyzerá,tak to veru skúsim.

    Odpovedať
  • avatar
    KK
    23.05.20 10:24:53

    Mňaaaam....už tu slintám a to je len ráno.

    Odpovedať
  • avatar
    Mato
    18.04.20 10:23:35

    Všetko ok, až na tie šampiňóny, tie by som vymenil za sušené dubákt alwbo nejaký mix hríbov. A samozrejme červené víno ....aspoň 3 dcl. Bez vina nieje dobrý guláš...

    Odpovedať
  • avatar
    Peter Lauf
    13.04.20 12:39:31

    Janett - nie je to nutné. No ak chcete.. môžete mäsko aj vopred napcovat. Ja som ho varil asi 6x a nikdy som diviaka nedával do pacu. Je výborný aj tak ;)

    Odpovedať
  • avatar
    janett
    13.04.20 12:27:52

    Divinu netreba vopred napácovať? Ďakujem za odpoveď.

    Odpovedať
  • avatar
    Lukáš
    31.03.20 08:21:23

    Dovarené už aj dojedené....neostala po ňom ani jedna kvapka..... luxusný guláš z diviny....pre ostatné komentáre typu toto a toto tam nepatrí alebo by tam dali niečo iné iba jedna poznámka: uvarte podľa receptu a potom to môžte kritizovať alebo velebiť ako ja Ďakujem a do zjedenia ;)

    Odpovedať
  • avatar
    ČENDO
    26.02.20 03:45:05

    Skoro všetko ôk, okrem korenie na divinku nie, radšej originál guľáš korenie, nové korenie, bobkáč nie, radšej čerstvý alebo sušené maggi (ligurček), vegeta bez glutamanu, brusnice určite nie, taktiež šampiňóny nie, ak tak trochu sušených lesných hríbov, ale len trochu nesmú pre byť chuť guľáš na hríbovú, proste musia iba liznúť chuť pravého guľáš. Do diviny ako takej vám stačí miesto majoránu dať voňavý pamajoránu a trochu materinej dúšky tzv. (oregano a tymián) a vtedy sa môžme baviť o poriadnom kotlíkovom guľáši z diviny, diviaka. A do kotlíkového guľášu nesmú chýbať zemiačky a popri paradajkovou pretlaku aj zelená paprika aspoň pre chuť.

    Odpovedať
  • avatar
    Ľudovít
    22.02.20 11:43:00

    Keď už,tak namiesto šampiňónov dávam sušené,alebo čerstvé dubáky,nie bujón,ale aj z iných kostí (bravčové alebo hovädzie)je dobrý vývar, červenú papriku urobiť na zlatistej cibuľke (nikdy mi nezhorkla-musis to vedieť?)a ešte aj iné ingrediencie,

    Odpovedať
  • avatar
    A. Klobučníková
    22.02.20 03:43:23

    ten bobkový list mi tam nepasuje

    Odpovedať

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.