Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli

Hodnotenie (4.8/5)
17
Čas prípravy
240 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 14 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka.Peter
Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
videní 803
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 Kg Diviak (výrez)
2 Kg Cibuľa
400 g Brusnice (sušené)
10 strúčik Cesnak (pretlačený)
1 balenie Paradajkový pretlak (cca 400g)
1 balenie Korenie na divinu
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie (podľa chuti)
2-3 PL Červená paprika sladká
5 l Vývar (z diviačej kosti)
400 g Bravčová masť
500 g Šampiňóny
Postup prípravy pre Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
  1. 1

    Guláš z diviaka pre 10 l. kotol

  2. 2

    Na oleji alebo na masti spražíme nakrájanú cibuľu do zlatista. Pridáme na kocky nakrájané mäso z diviaka... ja som mal asi niečo nad 3 kg. Pár krát premiešame nech sa zatiahne. Pomedzi to pridáme korenie na divinu, soľ, čierne mleté korenie, pretlačený cesnak, samozrejme aj mletú sladkú papriku... premiešame a pridáme aj paradajkový pretlak.

  3. 3

    Vývar som si pripravil na 5l vody Mäsový MASOX extra lebo som nemal kosti z diviaka a pridal som aj bob. list (asi 5), celé nové korenie (asi 8 guličiek), soľ. Trochu vývaru som pridal do kotla k mäsu a asi 20 minút som ho podusil. Neskôr som dolial zvyšok.

  4. 4

    Pridáme sušené brusnice - najskôr ich sparíme a rozmixujeme.

  5. 5

    Šampiňóny si nakrájame na malé kúsky a ešte aj tie som dal na polovicu :) Každý si krája tak ako ich ma rád. Spražíme ich vedľa na trochu oleji, pridáme kúsok masla na zjemnenie (asi 60g). To nakoniec pridáme do guláša.

  6. 6

    Upozorňujem, že ak ho už teraz ochutnáte, zježia sa vám chlpy :D Už teraz je skvelý

  7. 7

    Varíme kým nie je mäso mäkké a dochutíme čili pastou, prípadne cesnakom.

  8. 8

    Dobrú chuť a ak vám bude chutiť.. pridajte mi koment a podeľte sa so skúsenosťou :)

Zdroj: Peter Lauf
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Kuracie prsia plnené brokolicou a syrom
Šampiňónová omáčka
Špenátová polievka so smotanou
Hovädzie v paradajkovéj omáčke
Klasický uhorkový šalát
Šošovicový prívarok
Zemiakovo syrové smažienky so zeleninovým šalátom
Strapačky s kyslou kapustou
Francúzke zemiaky s klobásou a špekačkou
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf