Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli

Hodnotenie (4.8/5)
68
Čas prípravy
240 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 14 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento recept pochádza od pána Pištu M. so Sedlíc. Raz keď som ochutnal jeho guláš, dva dni som ho naháňal nech mi dá recept. Teraz keď som ho uvaril doma, tak mi gurmáni ruku podávali :) No veľká vďaka patrí predsa len Pištovi... Hold, je to macher na diviaka.Peter
Kuchár/ka: Peter Lauf
videní 28465
28.07.2019
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
3 Kg Diviak (výrez)
2 Kg Cibuľa
400 g Brusnice (sušené)
10 strúčik Cesnak (pretlačený)
1 balenie Paradajkový pretlak (cca 400g)
1 balenie Korenie na divinu
  Soľ (podľa chuti)
  Čierne korenie (podľa chuti)
2-3 PL Červená paprika sladká
5 l Vývar (z diviačej kosti)
400 g Bravčová masť
500 g Šampiňóny
Postup prípravy pre Najlepší guláš z diviaka. Lepší sme nikdy nejedli
  1. 1

    Guláš z diviaka pre 10 l. kotol

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: Peter Lauf

Pridaj komentár

avatar
Richard | 03.06.2020 11:17:13
Ťažko povedať či sa tomuto gulášu niečo vyrovná ... Už aj mama ho varí :)
avatar
Ján 2 | 23.05.2020 11:36:46
Ak je taký dobrý ako vyzerá,tak to veru skúsim.
avatar
KK | 23.05.2020 10:24:53
Mňaaaam....už tu slintám a to je len ráno.
avatar
Mato | 18.04.2020 10:23:35
Všetko ok, až na tie šampiňóny, tie by som vymenil za sušené dubákt alwbo nejaký mix hríbov. A samozrejme červené víno ....aspoň 3 dcl. Bez vina nieje dobrý guláš...
avatar
Peter Lauf | 13.04.2020 12:39:31
Janett - nie je to nutné. No ak chcete.. môžete mäsko aj vopred napcovat. Ja som ho varil asi 6x a nikdy som diviaka nedával do pacu. Je výborný aj tak ;)
avatar
janett | 13.04.2020 12:27:52
Divinu netreba vopred napácovať? Ďakujem za odpoveď.
avatar
Lukáš | 31.03.2020 20:21:23
Dovarené už aj dojedené....neostala po ňom ani jedna kvapka..... luxusný guláš z diviny....pre ostatné komentáre typu toto a toto tam nepatrí alebo by tam dali niečo iné iba jedna poznámka: uvarte podľa receptu a potom to môžte kritizovať alebo velebiť ako ja Ďakujem a do zjedenia ;)
avatar
ČENDO | 26.02.2020 15:45:05
Skoro všetko ôk, okrem korenie na divinku nie, radšej originál guľáš korenie, nové korenie, bobkáč nie, radšej čerstvý alebo sušené maggi (ligurček), vegeta bez glutamanu, brusnice určite nie, taktiež šampiňóny nie, ak tak trochu sušených lesných hríbov, ale len trochu nesmú pre byť chuť guľáš na hríbovú, proste musia iba liznúť chuť pravého guľáš. Do diviny ako takej vám stačí miesto majoránu dať voňavý pamajoránu a trochu materinej dúšky tzv. (oregano a tymián) a vtedy sa môžme baviť o poriadnom kotlíkovom guľáši z diviny, diviaka. A do kotlíkového guľášu nesmú chýbať zemiačky a popri paradajkovou pretlaku aj zelená paprika aspoň pre chuť.
avatar
Ľudovít | 22.02.2020 23:43:00
Keď už,tak namiesto šampiňónov dávam sušené,alebo čerstvé dubáky,nie bujón,ale aj z iných kostí (bravčové alebo hovädzie)je dobrý vývar, červenú papriku urobiť na zlatistej cibuľke (nikdy mi nezhorkla-musis to vedieť?)a ešte aj iné ingrediencie,
avatar
A. Klobučníková | 22.02.2020 15:43:23
ten bobkový list mi tam nepasuje
profil
Peter Lauf
Ja Rád Varím a preto vznikol aj tento WEB :)
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Zákusok orechový chlebíček
Marhuľové rezy
Gnocchi so sušenými paradajkami
Kuracie na hubách
Syrovo-šunková roláda
Zapekané cestoviny s mletým mäsom
Moravské koláče plnené tvarohom a lekvárom
Výborný nepečený piškótový tunel s broskyňami
Šalát s kuracím mäsom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf