Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
1 Kg | Hovädzia kližka (na kocky) |
1 Kg | Bravčový bôčik (na kocky) |
0,5 Kg | Cibuľa (nadrobno) |
1 Kg | Paprika zelená (očistiť nakrájať) |
1 Kg | Paradajka (očistiť nakrájať) |
  | Soľ (podľa chuti) |
  | Čierne korenie (podľa chuti) |
  | Čierne korenie mleté (podľa chuti) |
  | Červená paprika sladká (podľa chuti) |
  | Majorán (podľa chuti) |
  | Čili paprika (podľa chuti) |
5 PL | Bravčová masť (250g) |
1,5 Kg | Zemiaky |
Robíme guláš v 10l kotly. Do kotlíka si dáme bravčovú masť a na nej spražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Keď je cibuľka spražená do zlatista, pridáme hovädzie mäso. Dobre premiešame a necháme ho stiahnuť. Dochutíme mletou sladkou paprikou, korením a soľou. Po 5 minútach dusenia zalejeme vodou.
Varíme cca 40 minút, potom pridáme bravčový bôčik, nakrájanú papriku a paradajku. Varíme kým mäsko nezmäkne tak na "trištvrte", pridáme nakrájané zemiaky ale tak že dva celé očistené zemiaky si necháme na zahustenie.