Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Vajce slepačie |
1 Kg | Múka polohrubá |
1 KS | Droždie |
600 ml | Mlieko polotučné |
2 PL | Cukor kryštálový |
1 dl | Olej slnečnicový (Na vymastenie plechu) |
1 štipka | Soľ |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 PL | Kakao (resp. Granko) |
1 KS | Škoricový cukor |
1 KS | Vanilkový cukor |
1 PL | Škorica |
3 plátok | Maslo |
Pripravíme si kvások cca 3 dl vlažného až teplého mlieka, droždie, štipka soli a štipka cukru. Necháme postáť asi 10 minút.
Do cesta dáme pripravený kvások, múku, vajce, mlieko, cukor a cesto dobre vymiesíme. Necháme vykysnúť 45 min - 60 min na teplom mieste a zakryté.
V ďalšej mise si urobíme plnku. Zmiešame kakao, škoricový cukor, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme roztopené maslo aby nám vznikla plnková zmes.
Ak je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho a natrieme pripravenou plnkou. Stočíme ho ako roládu a nakrájame na kúsky asi 2-3 cm široké. Kúsky rozložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry 180°C na 10 -15 minút. Cesto v rúre ešte nakysne tak dajte pozor aby nakrájané kúsky neboli príliš hrubé.
Do zlatistá opečené hniezda vyberáme necháme vychladnúť a s chuťou požívame. Dobrú chuť