Kakaovo-škoricové osie hniezda

Hodnotenie (4.4/5)
5
Čas prípravy
80 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kakaovo-škoricové osie hniezda
videní 464
Cesto
Množstvo Ingrediencia
2 KS Vajce slepačie
1 Kg Múka polohrubá
1 KS Droždie
600 ml Mlieko polotučné
2 PL Cukor kryštálový
1 dl Olej slnečnicový (Na vymastenie plechu)
1 štipka Soľ
Plnka
Množstvo Ingrediencia
2 PLKakao (resp. Granko)
1 KSŠkoricový cukor
1 KSVanilkový cukor
1 PLŠkorica
3 plátokMaslo
Postup prípravy pre Kakaovo-škoricové osie hniezda
  1. 1

    Pripravíme si kvások cca 3 dl vlažného až teplého mlieka, droždie, štipka soli a štipka cukru. Necháme postáť asi 10 minút.

  2. 2

    Do cesta dáme pripravený kvások, múku, vajce, mlieko, cukor a cesto dobre vymiesíme. Necháme vykysnúť 45 min - 60 min na teplom mieste a zakryté.

  3. 3

    V ďalšej mise si urobíme plnku. Zmiešame kakao, škoricový cukor, vanilkový cukor a škoricu. Nakoniec pridáme roztopené maslo aby nám vznikla plnková zmes.

  4. 4

    Ak je cesto vykysnuté, rozvaľkáme ho a natrieme pripravenou plnkou. Stočíme ho ako roládu a nakrájame na kúsky asi 2-3 cm široké. Kúsky rozložíme na plech a vložíme do rozohriatej rúry 180°C na 10 -15 minút. Cesto v rúre ešte nakysne tak dajte pozor aby nakrájané kúsky neboli príliš hrubé.

  5. 5

    Do zlatistá opečené hniezda vyberáme necháme vychladnúť a s chuťou požívame. Dobrú chuť

Zdroj: RadVarím.sk
Na pridanie komentára sa musíš prihlásiť.
Pridaj sa k nám a sleduj
Vyberáme pre teba
Žĺtkové rezy - koláč
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Zapekaná brokolica-karfiol so syrom
Holandský rezeň
Tiramisu do pohára
Bravčové medailónky v slaninke
Strieborný losos a Batatové pyré
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Medovníčky
Radvarim.sk

© 2014 - 2019 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Peter Lauf