listok
Mária Fiľakovská

Porcií 10
Minút 50
Náročnosť Nízka

(5 / 5)
Videné: 7 208 x
Francúzske karamelové kocky

Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Korpus: bielky s 1 PL cukru vyšľaháme na tuhý sneh. Zvyšný cukor vyšľaháme so žĺtkami, pridáme olej, preosiatu múku, kypriaci prášok a kakao. Zľahka zapracujeme sneh z bielkov. Cesto dáme na vymastený a vysypaný plech. pečieme cca 20 minút na 180°C.

  • Krok 2.

    Plnka: väčšiu časť vody dáme zovrieť, pridáme polovicu cukru a vanilkový cukor. Vo zvyšnej vode rozmiešame Zlaté klasy a uvaríme. Do horúcej kaše postupne zapracujeme sneh zo 7 bielkov a druhej polovice cukru. Do polovice plnky zamiešame kakao. Na cesto dáme najprv svetlú plnku, necháme trocha stuhnúť a tak dáme tmavú plnku. na koniec ide šľahačka.

  • Krok 3.

    Šľahačkový krém: cukor upálime na karamel, zalejeme mliekom a rozvaríme. Do vychladnutého pridáme šľahačku v prášku a vyšľaháme. Dáme na plnku. vrch ozdobíme nastrúhanou čokoládou.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept