Stálicí v mé kuchyni se mimo cuketového nákypu stala taky tahle jednoduchá, avšak výtečná cuketová buchta. V různých obměnách si ji dopřáváme po celou cuketovou sezónu a zatím se nám nikdy nepřejedla... A když "mám roupy", nastrouhám ji i se slupkou a je pak hezky zelená.
Žĺtky vyšľahať s cukrom, pridať olej, cuketu, arómu, polohrubú múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov ušľahaný so štipkou soli a lyžicou práškového cukru.
Cesto vliať do vymasteného a vysypaného klasického veľkého plechu 42x32cm (ja som dnes použila o málinko menší plech, tak je koláč veľa vysoká) a piecť asi 30 minút na 170 stupňov.
Nechať vychladnúť a potom už je to na vás. Možno poliať čokoládovou polevou a posypať treba kokosom, potrieť džemom alebo osladenou kyslou smotanou.
Ja sa zamilovala do marcipánovej polevy od Dr.Oetkera. Použila som 3 sáčky, namiešala podľa návodu s mliekom a nakoniec som vrch polaila rozpustenou čokoládou.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept