Makový závin

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
70 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 2 osoby
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 83
26.12.2020
Potrebujeme: Cesto
Množstvo Ingrediencia
250 g Múka hladká
175 g Maslo
1 dl Mlieko polotučné
10 g Droždie
2 PL Cukor práškový
1 KS Vajce slepačie
1 KS Vaječný žĺtok
štipka Soľ
Plnka
Množstvo Ingrediencia
1 balenieMak mletý
1 balenieVanilkový cukor
2 ČLCitrónová kôra
1 dlMlieko polotučné (na pokropenie)
Postup prípravy pre Makový závin
  1. 1

    Zo surovín na cesto pripravíme v mise kysnuté, vláčne cesto.

  2. 2

    Potom ho rozdelíme na 2 rovnaké bochníky, položíme ich na dosku posypanú hladkou múkou, prikryjeme obrúskom a necháme kysnúť 2 (dve) hodiny.

  3. 3

    Kým cesto kysne , pripravíme plnky podľa toho, aké záviny chcete mať a koľko plnky a cukru máte radi v závinoch. Potom každý bochník rozvaľkáme na obdĺžnik (dlhý ako plech na pečenie), posypeme plnkou, tú potom pokropíme mliekom, ja na ten účel používam injekčnú striekačku, ktorou viem mlieko rovnomerne dávkovať po celej ploche a podľa možnosti pevne stočím.

  4. 4

    dáme na plech vyložený papierom na pečenie , potrieme žĺtkom, necháme ešte pol hodiny kysnúť, potom opatrne popicháme vidličkou a dáme piecť.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Bravčový guláš pečený v rúre s cuketovými nokami
Hovädzí guláš na rakúsky spôsob
Kuracie medailónky
Ryba s bylinkovým maslom
Domáca majonéza - delikátna | Vyprážaný syr s hranolkami
Cícerová kaša s miniklobáskami
Chilli con carne
Tofu syr s pečenou zeleninou
Orechovo tvarohová roláda
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie