Grilážky

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 71
26.12.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
1 balenie Oblátky
250 g Maslo
1 Konzerva Salko (klasické)
250 g Cukor kryštálový
120 g Vlašské orechy (mleté)
Postup prípravy pre Grilážky
  1. 1

    Cukor spražíme na karamel.Miešame do vtedy,kým nie je všetok cukor rozpustený.Pozor na prepálenie.Potom je hmota horká a tmavá,hneda. Maslo rozpustím na miernom plameni v rajničke a vlejem do griláže.Miešam,aby sa trochu masa prehriala a dosiahla rovnakú teplotu.

  2. 2

    Nakoniec pridám Salko- sladené mlieko,ktoré má izbovú teplotu.Neodporúčam vybrať z chladničky a tak vliať.Vytvorili by sa vám karamelové chuchvalce,ktoré by sa len veľmi zle rozpúšťali. Za stáleho miešania mlieko sa vstrebe do griláže.Pozor na to,aby vám na povrchu neplávalo maslo,alebo iný náhradný tuk namiesto masla.Masa musí byť kompaktná.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Cuketová Bábovka
Zemiakový prívarok
Ryba na masle
Uhorkový šalát
Smotanové cestoviny s hráškom
Vajíčková nátierka
Kuracie srdiečka na omáčke s jasmínovou ryžou
Bravčové špízy
Krémové hubové (dubákové) rizoto
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie