Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
300 g | Múka hladká |
280 g | Maslo |
1 PL | Cukor práškový |
1 ČL | Citrónová kôra |
3 KS | Vaječný žĺtok |
1/4 ČL | Sóda bikarbóna |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
2 KS | Vaječný bielok |
320 g | Cukor práškový |
Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.
Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.
Upečené kolieska necháme vychladnúť a potom už ich len pozlepujeme hladkou stranou marhuľovým džemom. Skladujeme v chlade, v krabici.