x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Non plus ultra ( nonplusky)

slide
  • Porcie: 6
  • Typ : Stredný
  • Príprava : 60 minút
  • Kuchyňa : -
  • Zdroj : Janula Szabó
(5 / 5)
  • Vhodné na :

Tieto koláčiky polovica Slovenska nepozná a tá druhá zasa miluje. Ja som ich nepoznala, ale zamilovala som sa do nich na prvý hlt.


Potrebujeme: Cesto

  • Poleva

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.

  • Krok 2.

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.