Non plus ultra ( nonplusky)

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 6 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tieto koláčiky polovica Slovenska nepozná a tá druhá zasa miluje. Ja som ich nepoznala, ale zamilovala som sa do nich na prvý hlt.Janula
Kuchár/ka: Janula Szabó
videní 95
26.12.2020
Potrebujeme: Cesto
Množstvo Ingrediencia
300 g Múka hladká
280 g Maslo
1 PL Cukor práškový
1 ČL Citrónová kôra
3 KS Vaječný žĺtok
1/4 ČL Sóda bikarbóna
Poleva
Množstvo Ingrediencia
2 KSVaječný bielok
320 gCukor práškový
Postup prípravy pre Non plus ultra ( nonplusky)
  1. 1

    Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.

  2. 2

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Janula Szabó
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hovädzia roštenka na horčici s ryžou
Krémová polievka z ružičkového kelu
Jelenie stehno na víne
Jemný ovocný koláč s posýpkou
Bábovka s tvarohom a marhuľou
Plnená paprika
Bravčové soté po temešvársky
Jablková bomba
Rýchle kuracie roládky s tarhoňou
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie