listok
Jana Szabó 

Porcií 6
Minút 60
Náročnosť Stredná

(5 / 5)
Videné: 4 811 x
Non plus ultra ( nonplusky)

Komentár kuchára

Tieto koláčiky polovica Slovenska nepozná a tá druhá zasa miluje. Ja som ich nepoznala, ale zamilovala som sa do nich na prvý hlt.


Potrebujeme: Cesto

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Z uvedených surovín spracujeme lesklé nelepivé cesto a odložíme ho na dve hodiny do chladničky. Dva bielky vymiešame s cukrom na polevu. Nesmie byť príliš hustá, nepoužívame mixér, ale pekne ručne vareškou v mištičke aspoň 5 minút.

  • Krok 2.

    Vychladnuté cesto rozvaľkáme na 3-4 mm a povykrajujeme malé kolieska. Na každé koliesko dáme malou lyžicou do stredu polevu. Nesmie tiecť. Ak je riedka, primiešame ešte troška cukru. Kolieska s polevou dáme do rúry na 160 stupňov a pomaly pečieme, pokým poleva nezozlátne a cesto bude upečené.

  • Krok 3.

    Upečené kolieska necháme vychladnúť a potom už ich len pozlepujeme hladkou stranou marhuľovým džemom. Skladujeme v chlade, v krabici.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept