x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.


Medovníky

slide
(5 / 5)
  • Vhodné na :


Potrebujeme:

  • Bielková poleva:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.

  • Krok 2.

    Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.

  • Krok 3.

    Na polevu si preosejeme práškový cukor 4 až 5x a vymiešame ho s bielkom a citrónovou šťavou. Ak chceme farebnú polevu, pridáme potravinárske farbivo.

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept

Na komentovanie receptu musíte byť prihlásený.