Medovníky

Hodnotenie (5/5)
1
Čas prípravy
40 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 20 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
videní 280
11.12.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
400g g Múka hladká
140 g Cukor práškový
2 KS Vajce
100 g Hera
2 PL Včelí med (rozpustený)
2 ČL Perníkové korenie
1 ČL Sóda bikarbóna
Bielková poleva:
Množstvo Ingrediencia
140 gCukor práškový
1 KSVaječný bielok
 Citrónová šťava
Postup prípravy pre Medovníky
  1. 1

    Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.

  2. 2

    Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.

    Celý postup nájdeš SEM

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Lívia Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pečená kačka, kapusta a domáca knedľa
Rybie filé na masle a hrášku
Kuracie rezne marinované v kyslej smotane a zemiakový šalát
Mäsové guľky s cestovinou
Makový závin
Kurací mletý rezeň chrumkavý
Muffiny
Tekvicový prívarok, zemiaky a slaninka
Uhorkový šalát
Radvarim.sk

© 2014 - 2021 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie