Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
400g g | Múka hladká |
140 g | Cukor práškový |
2 KS | Vajce |
100 g | Hera |
2 PL | Včelí med (rozpustený) |
2 ČL | Perníkové korenie |
1 ČL | Sóda bikarbóna |
Množstvo | Ingrediencia |
---|---|
140 g | Cukor práškový |
1 KS | Vaječný bielok |
  | Citrónová šťava |
Preosiatu múku zmiešame s preosiatym práškovým cukrom, sódou a perníkovým korením. Pridáme heru, vajíčka a rozpustený med. Zhnetieme cesto a necháme odležať v chladničke (stačí do druhého dňa). Cesto rozváľkame na na zhruba 1,5 mm a vykrajujeme rôzne tvary. uložíme na plech vystretý papierom na pečenie. Ak chceme docieliť lesklý a tmavší povrch, medovníky potrieme pred pečením rozšľahaným vajíčkom.
Pečieme cca 10 minút pri 200°C. Po upečení, ešte horúce ich preložíme lopatkou na dosku a necháme vyschnúť.