Nebeská Máňa

Hodnotenie (5/5)
12
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.Danula
videní 1403
09.11.2020
Korpus:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce
250 g Cukor práškový
10 PL Horúca voda
10 PL Olej
150 g Múka hladká
1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
Krém:
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko plnotučné
4 balenieVanilkový puding
200 gCukor kryštálový
2 PLInstantná káva
100 gMaslo
3x kelímokKyslá smotana (celkom 600g)
Piškóty do plnky:
Množstvo Ingrediencia
3 baleniePiškóty (dlhé, 36 ks)
250 mlInstantná káva (silná, vychladnutá)
0,5 dlRUM (UM)
Postup prípravy pre Nebeská Máňa
  1. 1

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

  3. 3

    Krém: Z mlieka, cukru, pudingového prášku a instantné kávy uvariť hustý puding a do ešte horúceho zašľahať maslo. Nechať vychladnúť a potom prešľahať dôkladne elektrickým šľahačom, po častiach vyšľahať kyslú smotanu a rozdeliť na dve polovice.

  4. 4

    Piškóty namáčame v káve s rumom a ukladáme na krém. Zakryjeme druhou vrstvou krému. Šľahačka na dozdobenie (ja som použila 3 sáčky instantné šľahačky a 300ml studeného mlieka), Granko na posypanie. Hotové nechať zatuhnúť v chladničke.

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Kuracie kari placky z cukety
Králičie ragú a domáce rezance
Pečený bôčik s dusenou mrkvou
Smažený losos a zemiakové ruže
Šunka plnená zeleninou
Pstruh na provensálsky spôsob
Plnená kapusta - holúbky
Veselé šišky z mletého mäsa a zemiakové pyré
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie