x

Už odchádzaš ?

Aktivuj si denný skvelý TIP receptov vždy ráno na svoj e-mail.


Zo zoznamu sa vieš kedykoľvek odhlásiť.

Nebeská Máňa

Danula Vašíčková

Porcií 10
Minút 60
Náročnosť Nízka

(4.53 / 5)
Videné: 16 511 x
slide

Komentár kuchára

Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.


Korpus:

Recept krok po kroku

  • Krok 1.

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  • Krok 2.

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

  • Celý postup nájdeš SEM

Komentáre (0)

Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept