Nebeská Máňa

Hodnotenie (5/5)
12
Čas prípravy
60 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 10 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.Danula
videní 1406
09.11.2020
Korpus:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce
250 g Cukor práškový
10 PL Horúca voda
10 PL Olej
150 g Múka hladká
1/2 balíček Kypriaci prášok do pečiva
1 štipka Soľ
Krém:
Množstvo Ingrediencia
1 lMlieko plnotučné
4 balenieVanilkový puding
200 gCukor kryštálový
2 PLInstantná káva
100 gMaslo
3x kelímokKyslá smotana (celkom 600g)
Piškóty do plnky:
Množstvo Ingrediencia
3 baleniePiškóty (dlhé, 36 ks)
250 mlInstantná káva (silná, vychladnutá)
0,5 dlRUM (UM)
Postup prípravy pre Nebeská Máňa
  1. 1

    Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.

  2. 2

    Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.

    Celý postup nájdeš SEM

Pridaj komentár

profil
Danula Vašíčková
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Pivný guláš z teľacieho mäsa
Domáci púpavový med
Kuracie mäso na smotane s nokami
Kuracie prsia na čínsky spôsob
Kuracie prsia so zeleninou
Kuracie závitky so syrom a šunkou
Granadir
Pečené bravčové líčka so špenátom a jemným zemiakovým knedlíkom
Plnené bravčové závitky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie