Na tenhle dezert pokaždé nachytám i zapřísáhlé dietáře. A není divu, je to vážně tuze žravá záležitost.
Korpus: Žĺtky s cukrom ušľahať ručným elektrickým šľahačom do hustej bielej peny, po lyžiciach zašľahať horúcu vodu a olej a potom už len vareškou vmiešať múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli. Cesto rozotrieť na veľký hlboký plech (42x32cm, vymazávajú maslom a vysypávame hrubou múkou iba dno) a piecť 20 minút na 170 stupňov.
Nechať vychladnúť, natrieť pikantne marmeládou (použila som domácu z čiernej ríbezle), polovicou krému, poklásť piškóty, namočenými v káve s rumom, potrieť zvyškom krému, navrch natrieť šľahačku a dozdobiť Grankom.
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept