Kokosová Rafaelo torta

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
65 Minút
Náročnosť
Jednoduchá
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Rafaelo torta pre každú príležitosť :) Poteší každého labužníka kokosu a vanilkyMária
videní 155
02.11.2020
Cesto:
Množstvo Ingrediencia
6 KS Vaječný bielok
200 g Cukor kryštálový
100 g Múka hladká
1 balenie Kokosová múčka
  Maslo (na vymastenie plechu)
  Múka hrubá (na vymastenie plechu)
Plnka:
Množstvo Ingrediencia
6 KSVaječný žĺtok
200 gCukor práškový
2 balenieVanilkový puding
1 lMlieko
150 gMaslo
Postup prípravy pre Kokosová Rafaelo torta
  1. 1

    Bielka vyšľaháme na tuhý sneh. Opatrne k nemu pridávame cukor. V druhej mise zmiešame múku a 3/4 strúhaného kokosu a pomaly pridáme sneh. Zľahka premiešame metličkou. Cesto dáme na vymastený a múkou vysypaný okrúhly plech. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180° 20 minút.

  2. 2

    Pripravíme si krém. Klasickým spôsobom podľa návodu uvaríme puding, akurát do mlieka hneď dáme žĺtky, ktoré dobre rozmiešame. Puding varíme do zhustnutia. Do horúceho primiešame maslo.

  3. 3

    Krém natrieme na upečené cesto, posypeme zvyšným kokosom a necháme vychladnúť, najlepšie cez noc.

Zdroj: RadVarím.sk

Pridaj komentár

profil
Mária Fiľakovská
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Hokkaido krémová polievka
Rýchla roláda s marhuľovou marmeládou
Schaumrolle alá MIMI
Bravčový plátok na horčici a zemiaková kaša
Grilované morčacie prsia na karí s cuketou
Kuriatko na zelenine
Bravčové v paradjkovej omáčke s hubami
Nepečený BEBE koláč z kyslej smotany
Kurací rezeň plnený maslovým krémom
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie