Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasne
žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.
Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.
Po vychladnutí zalejeme ovocným želé, ktoré pripravíme nasledovne: 750 ml vody dáme variť s cukrom, v 250 ml vody rozmiešame džús a zlatý klas, keď voda s cukrom vrie, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a džús. Povaríme len 1-2 minútky, odstavíme.
Necháme približne 5minut chladnúť a potom vylejeme na koláč. Necháme chladiť do stuhnutia. Množstvo želé je však potrebné prispôsobiť veľkosti plechu, na ktorom pečieme koláč.
Stuhnuty koláč dozdobíme sezónnym, alebo obľúbeným ovocím. Uvaríme dobrú kávičku a pokojne naň môžme pozvať všetkých kamarátov. Určite si pochutia
Máte otázku? Alebo pochvalu? Komentujte recept