Tvarohový koláč s pomarančovým želé

Hodnotenie (5/5)
3
Čas prípravy
120 Minút
Náročnosť
Stredná
Porcie
Pre 8 ľudí
Vytlačiť
Tlač
Pridať do obľúbených
Tento koláčik patrí v našej rodine medzi top desiatku ... Či ho upečiem na jar, či v zime, stále mi pripomína letné dni. Je svieži, ľahký, doplnený ovocím vonia úžasneIveta
Kuchár/ka: Iveta Lapínová
videní 237
16.09.2020
Potrebujeme:
Množstvo Ingrediencia
5 KS Vajce
205 g Cukor kryštálový
205 g Múka hladká
1 KS Kypriaci prášok do pečiva
100 g Čokoláda na varenie
100 ml Horúca voda (teplá)
100 ml Olej
Plnka:
Množstvo Ingrediencia
500 gTvaroh jemný
250 gMascarpone
1 KSVanilkový cukor
60 gCukor práškový
1 kelímokSmotana na šľahanie
1 KSŽelatína (v prášku)
Želé:
Množstvo Ingrediencia
1 lPitná voda
1 KSPomarančový džús v prášku
7 PLCukor kryštálový
2 KSZlatý klas
Postup prípravy pre Tvarohový koláč s pomarančovým želé
  1. 1

    žĺtka vyšľaháme s cukrom a pomaly pridávame olej, vodu a roztopenu čokoládu. Potom primiešame múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh vyšlahaný z bielkov. Pečieme na 160 stupňov celzia asi 40 minút.

  2. 2

    Plnka : 500g jemného tvarohu vymiešame s 250 g mascarpone, pridáme 1 vanilínový cukor a asi 60 g práškového cukru. Cukor môžte pridávať podľa vlastnej chuti. Do tvarohovej zmesi pridáme 1 vyšlahanú šľahačkovú smotanu a jednu práškovú želatínu, pripravenú podľa návodu. Potom tvarohovú plnku vylejeme na vychladnutý čokoládový korpus a dáme na aspoň 2 hodinky do chladu.

  3. 3

    Po vychladnutí zalejeme ovocným želé, ktoré pripravíme nasledovne: 750 ml vody dáme variť s cukrom, v 250 ml vody rozmiešame džús a zlatý klas, keď voda s cukrom vrie, vlejeme do nej rozmiešaný zlatý klas a džús. Povaríme len 1-2 minútky, odstavíme.

  4. 4

    Necháme približne 5minut chladnúť a potom vylejeme na koláč. Necháme chladiť do stuhnutia. Množstvo želé je však potrebné prispôsobiť veľkosti plechu, na ktorom pečieme koláč.

  5. 5

    Stuhnuty koláč dozdobíme sezónnym, alebo obľúbeným ovocím. Uvaríme dobrú kávičku a pokojne naň môžme pozvať všetkých kamarátov. Určite si pochutia

Pridaj komentár

profil
Iveta Lapínová
Všetky recepty
Vyberáme pre teba
Taliansko bulharské rizoto
Mexické hovädzie mäso
Kuracie rezne marinované v kyslej smotane a zemiakový šalát
Kávový perník bez vajec
Domáci veka chlieb s hermelínovou nátierkou
Bravčová pečeň
Pudingové rezy s kyslou smotanou
Zemiakový šalát (FOTORECEPT)
Mäkkučké linecké koláčiky
Radvarim.sk

© 2014 - 2020 Všetký práva vyhradené. Vytvoril Webové Aplikácie